Duitse titel voor Timmerman, Jasper en Lohuis

VoV, 09-05-2022. 1:48 uur. MTV Stuttgart is erin geslaagd om via een zege in de vijfde wedstrijd via de eerste thuiszege van de best of five serie de Duitse titel binnen te halen. Voor de tweede keer na 2019 mogen zij zich ‘Deutscher Meister’ noemen.

In de vierde wedstrijd uit bij Potsdam balanceerde Stuttgart op het randje van verlies toen SC Potsdam twee match- en championshippoints niet benutte. In de daarna afgedwongen vijfde partij lukte de ploeg van het Nederlandse drietal het om via een 3-0 zege de titel te pakken.

Voor meer dan 2.200 fans was Stuttgart deze keer vanaf het begin als thuisploeg de betere. De eerste twee sets werden met 25-14 en 25-20 gewonnen. Vooral passend en aanvallend was Stuttgart de betere ploeg hetgeen in de eerste set via 8-2, 16-10 en 21-13 tot uiting kwam en in de tweede set na 16-13 en 21-18 ook van toepassing was.

In de derde set had het bezoekende Potsdam lang een voorsprong van een punt of vier, maar bij 15-15 kwam de thuisploeg voor het eerst weer op gelijke hoogte, nam afstand naar 21-18 en de voorsprong tot aan 25-23 niet meer af.

Eline Timmerman speelde e hele wedstrijd en scoorde 9 keer, Lee en Rivers van de thuisploeg maakten beide 18 punten. Juliët Lohuis had een invalbeurt en scoorde niet, Hester Jasper kwam niet in actie. Bij Potsdam stond Sarah van Aalen twee sets op spelverdeling en had in de derde set een invalbeurt. Spelverdeelster Ilka van de Vyver werd tot MVP gekozen. Stuttgart had een plus 10 op de eigen score en een min acht op de foutenlast.

Met de winst van de titel en de beker was er voor Stuttgart voor het eerst in de clubgeschiedenis een ‘dubbel’. In de CEV Cup haalde de ploeg de finale, waarmee er dus aan een wel heel erg succesvol seizoen een einde kwam. SC Potsdam van Sarah van Aalen werd voor het eerst in de clubgeschiedenis ‘vice-Meister’