Vizier op volleybal

 

Titel voor Polder, Ahyi en van Schie.

VoV, 09-05-2022. 2:15 uur. Afgelopen zaterdag vielen er weer een paar beslissingen m.b.t. de landstitels in buitenlandse competities, waar Nederlandse spelers en speelsters actief zijn.

In Frankrik bijvoorbeeld werd midspeelster Tessa Polder met Le Cannet kampioen. Na twee thuiszeges in de ‘best of five’ wonnen ze ook de eerste uitwedstrijd bij Mulhouse, de ploeg waarmee Tessa vorig jaar kampioen werd.

De even sets waren met duidelijk verschil voor de ploeg van Polder (2de, 16-25, 4de 18-25). In de eerste set moesten ze de zege aan Mulhouse laten, de thuisploeg won met 25-21. De derde set werd met minimaal verschil in het voordeel van Le Cannet beslist. Met 24-26 kwamen ze met 1-2 in sets voor. Tessa Polder scoorde 3 keer.

Voor Le Cannet was het na de verloren finales in 2015 en 2017 de eerste Franse titel, die ze dus overnamen van tegenstander Mulhouse. Ook de beker werd eerder dit seizoen al door Le Cannet gewonnen.

In België hebben Michiel Ahyi en Stijn van Schie met Roeselare de Belgische titel gewonnen. Na de derde wedstrijd in de ‘best of five’ was de strijd beslist. Het duel van zaterdag won Roeselare opnieuw met 3-0. Het was de derde 3-0 zege in de strijd om het kampioenschap. Menen kreeg 22, 20 en 13 punten mee. Voor Roeselare betekende de geprolongeerde titel dat ze voor de dertiende keer kampioen van België waren.

Michiel Ahyi scoorde 10 keer, van Schie kwam tijdens twee invalbeurten niet tot scoren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Le Cannet.