Duitsland oefende twee keer tegen Polen

VoV, 24-07-2020. 13:52 uur. De Duitse mannenploeg oefende in de afgelopen dagen, na de gedwongen corona pauze, twee keer uit tegen Polen. De eerste wedstrijd werd met 3-2 verloren, met de setstanden 18-25, 23-25, 25-17, 25-22 en 15-10 was de ploeg van trainer/ coach Vital Heynen na een 0-2 achterstand toch nog spekkoper.

Polen begon met een jeugdig team aan de wedstrijd, wisselde echter na twee verloren sets. Het lukte de Duitse ploeg na de 0-2 voorsprong niet meer om de side out op niveau te houden en tevens ging het serverend te vaak fout. Kansen op een beter resultaat waren er nog wel voldoende en de ploeg nam zich voor om dat in het tweede duel in praktijk te brengen.

Dat lukte echter niet, de tweede wedstrijd won Polen met 3-1. Via de setstanden 26-24, 25-16, 25-21 en 25-27. Vooraf was afgesproken dat er in ieder geval vier sets gespeeld zouden worden, daarom na de 3-0 nog de 3-1. Duitsland kon in de eerste set lang goed meekomen, kwam echter aan het eind net tekort. De tweede en derde set was Polen duidelijk de betere ploeg, het Duitse herstel kwam in de vierde set, die nipt werd gewonnen en voor een positieve afsluiting van de trainingsstage zorgde.

Bondscoach Andrea Gianni vond de eerste wedstrijd een interessant duel van een goed niveau maar zag ook dat zijn ploeg in de tweede duidelijk meer moeite had om het niveau te halen. Het ontbrak een beetje aan wedstrijdenergie, maar na zeer intensieve trainingsweken en het tweede duel in twee dagen was dat niet vreemd. “Ik ben al met al tevreden en dankbaar dat we hier konden oefenen.”