Duitsland vs Frankrijk 12-2 en 4-0

VoV, 10-01-2018. 5:34 uur.  Zo’n koptekst vraagt om enige uitleg. Bij deze. In de CEV Cup waren twee Duitse teams gekoppeld aan twee Franse.  Pays d’Aix Venelles speelde tegen Dresdner SC van Myrthe Schoot en Marrit Jasper, Rocheville Le Cannet kwam in het veld tegen SSC Palmberg Schwerin. Het was de nummer één (Dresden) en nummer drie van Duitsland tegen de nummer vier (Venelles) en nummer voorlaatst van Frankrijk. In Duitsland hadden de Bundesliga teams de heenwedstrijden met 3-0 (Dresden) en 3-1 gewonnen. Tussenstand dus 6-1 en 2-0. Gisteravond waren de returns.

Venelles kwam er tegen Dresden in de eerste twee sets niet aan te pas. De ploeg van Myrthe Schoot denderde twee sets lang als een stoomwals over de Franse tegenstander heen. In de eerste set ging het via 3-7, 7-15 en 11-21 in razend tempo naar 12-25. In de volgende set was het ook na de tussenstanden 5-11, 7-18 en 9-22 heel vlot gedaan (9-25). Twee sets waren genoeg voor Dresden om door te gaan naar de achtste finale.

Marrit Jasper begon in de derde set in de basis, en ook Sasa Paninsec stond in de starting six. Dat is natuurlijk wennen, even de juiste afstemming vinden met elkaar en daar maakte Venelles meteen gebruik van. Ze liepen via 5-2 uit naar 13-9. Dresden was er bij 15-15 weer naast en vanaf die stand ging het gelijk op. Na de 21-21 was de Duitse ploeg effectiever en pakte het winnend verschil (21-23) om de set daarna met 23-25 binnen te halen. Marrit Jasper was foutloos in de servepass en scoorde 2 keer. Myrthe Schoot had een rustige avond, ze hoefde maar 6 keer op de serve pass van Venelles in actie te komen. Tussenstand na deze partij 9-1 en 3-0 voor Duitsland.

SSC Palmberg Schwerin ging ook furieus van start en had de eerste set na de tussenstanden 3-7, 5-13 en 11-21 ook in een ommezien bijgeschreven. De tweede set winnen betekende door naar de achtste finale, maar daar stak Le Cannet vooreerst een stokje voor. Met name Heidy Casanaova, 10 punten in set twee en dertien in set drie, wenste zich niet zomaar gewonnen geven.  Le Cannet sloeg zich via 12-5 en 19-13 naar een 25-18 setzege en een 1-1 setstand.

In de wedstrijd blijven of zekerheid over de volgende ronde, daar ging het in de derde set om. Le Cannet had licht voordeel tot aan 14-11, na 18-16 kon Schwerin de leiding op de side out overnemen (18-19) en vervolgens gaven de teams elkaar tot 26-26 geen strobreed ruimte.  Schwerin had de langste adem in deze set en won uiteindelijk met 26-28 en was dus door. In de tweede en de derde set scoorde Le Cannet 22 eigen punten per set. In de vierde set konden de Duitsers een 16-14 en 21-20 achterstand in de finale ombuigen naar 23-25 en dus 1-3 wedstrijdwinst. Eindstand na deze partij dus 12-2 in sets en 4-0 in wedstrijden.