Zwitserland: Selinger met Voléro koploper

VoV, 09-01-2018. 6:31 uur. Bij de topper in Zwitserland tussen Voléro Zürich van trainer coach Avital Selinger en Sm’Aesch Pfeffingen uit Basel van teamcaptain Tess von Piekartz heeft de ploeg van Selinger de gewenste revanche gekregen voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag.  En door de 3-1 zege ook meteen de koppositie van Pfeffingen overgenomen. Teams stonden overigens voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Voléro won via de tiebreak de Supercup, in Zürich won Pfeffingen verrassend met een overtuigende 0-3 aan het begin van het seizoen.

Pfeffingen begon geweldig goed met een 0-5 en 4-11 voorsprong in de eerste set, mede door een sterke serveserie en prima spelverdeling van Tess von Piekartz.  Met 6-16 ging de tweede technische time out in, Voléro kon nog wat punten goedmaken, maar zag de set met 19-25 verloren gaan.

Dit setverlies deed de thuisploeg pijn en de reactie was navenant. Via de veel scorende Calderon Diaz namen ze met 25-18 revanche in de tweede set.  De ploeg van von Piekartz kreeg in het begin van de derde set weer greep op de wedstrijd en liep uit naar 1-5 en 5-8. Bij 18-18 was het weer gelijk, tegen de eindsprint van Voléro konden de gasten echter niet op. Met 25-19 pakten ze een 2-1 voorsprong.  In de vierde set eindigde een inhaalrace van Pfeffingen vanaf 20-13 nog in een 24-22 stand, verder kwamen ze niet en verloren met 25-22.

Voléro heeft nu 44 punten uit 17 wedstrijden, Pfeffingen staat op 42 uit eenzelfde aantal.