Vizier op volleybal

 

Duo Bekhuis/ Piersma naar EK Beach 2024.

VoV, 20-05-2024. 6:36 uur. Het beachduo Bekhuis/ Piersma heeft zich via het winnen van de toernooien in Apeldoorn en Heerlen verzekerd van een wildcard voor het in Nederland te houden EK Beachvolleybal 2024 van 13 t/m 18 augustus aanstaande.

Na de toernooiwinst in Apeldoorn hadden zij de beste uitgangspositie om als eerste een wildcard te bemachtigen. In Heerlen werd gisteren en eergisteren opnieuw voor de prijzen gespeeld en Bekhuis/ Piersma slaagden er opnieuw in om tot de finale door te dringen.  Hun tegenstanders daarin, het duo van Driel/ Bröring, waren tevens de concurrenten voor die eerste van drie wildcards.

Van Driel/ Bröring pakten de eerste set met ruim verschil (21-16), Bekhuis/ Piersma herstelden zich in de tweede en bleven met 19-21 nipt voor, waardoor een tiebreak de beslissing moest bremgen. Die werd met 10-15 door Bekhuis/ Piersma gewonnen.

In de halve finale hadden de beide finalisten met duidelijke cijfers hun finaleplek afgedwongen. Bekhuis/ Piersma wonnen met 21-11 en 21-18 van Konink/ Poiesz en van Driel/ Bröring hadden met 21-11 en 21-13 het duo Luini/ Sonneville het nakijken gegeven.

De strijd om het brons werd niet gespeeld, via twee keer 0-21 ging de laagste podiumplaats naar Konink/ Poiesz.

Vandaag valt in Heerlen de beslissing welk mannen duo de eerste wildcard voor het EK bemachtigt. Penninga/ Heemskerk zijn een van de favorieten hiervoor.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB/ CEV