Vizier op volleybal

 

Knaller van een Webton Celebration met link naar fotoreportage

VoV, 20-05-2024. 18:08 uur. Afgelopen zaterdag stond al maanden in de agenda’s als HET moment om een bijzondere icoon in de regionale volleybalwereld in het zonnetje te zetten. Voor een man die al meer dan 15 jaar het volleybal in Twente heeft ondersteund en naar grote hoogten heeft gestuwd: Ton Heerze.

Niet alleen financieel, maar ook met grenzeloze passie, motivatie en inspiratie vanuit hem en zijn familie. Het werd een warm bad voor talloze topvolleyballers, wat begon in 2008 met het Eredivisie avontuur van de mannen van Webton Twente. Internationals Thijs ter Horst en Daan van Haarlem speelden er, met als basis een tiental spelers die allemaal via het Bonhoeffer College en Twente’05 begonnen met volleybal.

Na het Eredivisie avontuur in Enschede richtte hij zijn focus op Webton Hengelo. Als hoofdsponsor van de vereniging besloot hij in 2014 het topvolleybal voort te zetten in Hengelo en werd de licentie overgenomen uit Enschede. Er werd een nieuw bolwerk opgetuigd onder leiding van trainer Rinke Olthof en samen met de passie van de familie Heerze werden ook oud-spelers als Ruben de Boer en Elmar Heupers weer teruggehaald na een Duits avontuur.

Samen met oud-ploeggenoten van Webton Twente werd een basis gelegd voor de afgelopen 10 jaar Topdivisie in Hengelo. Ton wist er keer op keer weer een prachtige ambiance te creëren, met cheerleaders, turn acts, vliegende drones, vuurspuwers en wat al niet meer. Een begrip in de volleybalwereld.

Afgelopen zaterdag werd een Celebration voor Ton georganiseerd, waarbij alle oud-spelers aanwezig waren en voor het grote getale opgekomen publiek speelden als de “all-stars” tegen het huidige team. Het resulteerde in een overwinning voor de oudgedienden, die de huidige jonge ploeg wat extra inspiratie gaven.

Tussen de sets door was oud-speler Stefan Boermans aanwezig die een aantal leuke spelletjes deed met de plaatselijke jeugd. Hem werd veel succes gewenst in de plaatsing voor de komende olympische spelen. Na afloop van de tweede set werden trainer Rinke Olthof (7 seizoenen in twee termijnen) en spelers Lex Slaghekke en Timo Konniger gewisseld naar de all-stars, zij zwaaien af.

Het nieuwe trainers-duo Mark Koning en Theo Peters werd formeel gepresenteerd. Na de derde set was het tijd om afscheid te nemen van ‘legende’ Ton Heerze, waarbij ook vader Jaap Heerze nog even in het zonnetje werd gezet voor al zijn inzet. Ton kreeg namens bestuur en oud-spelers een bijzonder plakaat uitgereikt, bestaande uit foto’s van alle Webton jaren en woorden die iets zeggen over Ton en het volleybal bij Webton.

Geëmotioneerd nam hij deze in ontvangst en dankte het publiek, de all-stars en alle vrijwilligers voor een geweldige avond en een hele bijzondere tijd. Het werd nog een hele lange nacht in Hengelo……Daags na het event sloot hij af met een appje: “een avond die ik nooit meer vergeet”!

gh @ VoV, door Elmar Heupers, foto’s Jan van den Noort.

Jan van den Noort maakte van dit geweldige volleybalfeest een prachtige en zeer uitgebreide, meer dan 150 foto’s,  reportage die de teams, de fans en Ton nogmaals in de schijnwerpers zetten. Via DEZE LINK wordt u ermee doorverbonden. Een echte aanrader. U zult er heel veel grootheden uit het Twentse herenvolleybal terugzien. Veel kijkplezier gewenst.