Duo Bekhuis/ Poiesz poulewinnaar in Griekenland.

VoV, 22-06-2023. 18:25 uur. Na de uitschakeling in de poulefase van het Future toernooi in Lille, waar twee keer met 2-0 werd verloren, reisde het beachduo Wies Bekhuis/ Desy Poiesz door/ af naar het eiland Ios in Griekenland om daar aan het Future toernooi deel te nemen. Het duo was als 7de geplaatst in het hoofdtoernooi en speelde vandaag twee poulewedstrijden.

De eerste tegenstander was het duo Mardones/ Amanda uit Chili. Tegen dit Zuid-Amerikaanse tweetal ging het in de eerste set tot aan 15-15 gelijk op met in het begin een lichte voorspong voor de Chileense dames maar na de 11-10 bij de technische time out nam het Oranje duo de leiding over. Chili kon tot 15-15 via de side out gelijkmaken, daarna maakte een prachtige Nederlandse serie de set in één ruk uit. Breakpoint na breakpoint zorgde voor een 21-15 zege.

In set twee namen Bekhuis/ Poiesz al vlot een ruime voorsprong (7-3), die ze ook niet meer afstonden en alleen maar verder uitbouwden tot aan zes punten verschil bij 13-7. Opnieuw volgde een sterke fase met zeven punten op rij van het Nederlandse tweetal, resulterend in een 20-7 tussenstand. Chili scoorde daarna nog twee keer, maar ging met 21-9 verlies ten onder.

Wies Bekhuis scoorde 19 keer, Desy Poiesz nam 17 punten voor haar rekening. Chili maakte 6 punten voor Nederland.

In de winnaarsronde van de poule namen Bekhuis/ Poiesz het op tegen het Argentijnse duo Najul/ Peralta. In de openingsset was de tegenstander na een tot 10-8 gelijk opgaande strijd tot aan de technische time out bij 13-8 een stuk effectiever in de score dan de Nederlandse dames. Dat herhaalde zich na de verplichte pauze bij 14-11 tot 19-11 nogmaals, waardoor er een ruime nederlaag (21-130 werd geleden door Bekhuis/ Poiesz.

In set twee waren de rollen omgedraaid en kon het BTN-duo de vier punten voorsprong bij 5-9 via 9-12 vasthouden tot aan 10-14. En 12-16. Argentinië kwam nog terug naar 14-16, maar net als in de eerste wedstrijd had het NL-duo een zeer sterk eindschot. De 14-16 werd met een serie verandert in 14-21 winst en de 1-1 stand.

In de beslissende derde set pasten Bekhuis/ Poiesz deze winnende formule nogmaals toe. Tot 8-9 ging het gelijk op, vervolgens maakten ze met een serie van zes punten de set in een keer uit. Dit betekende poulewinst en een plaats in de kwartfinale.

Wies Bekhuis scoorde 19 keer, Desy Poiesz nam 18 punten voor haar rekening. Argentinië maakte er 12 voor Nederland.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV/ FIVB.