Dure nederlaag voor Set-Up ’65.

VoV, 12-01-2020. 5:46 uur. Twee wedstrijden werden er gisteren in de Eredivisie dames gespeeld. Drie staan er voor vandaag op het programma. In Ootmarsum stonden Springendal Set-Up ’65 en Regio Zwolle Volleybal tegenover elkaar voor een duel der middenmoters, die beiden knokken voor een plaatsje in de Kampioenspoule. Na de midweekse wedstrijden waarin Set-Up met 3-2 bij Apollo verloor en Zwolle een 3-1 in Sneek leed, konden beide ploegen wel weer een succesje gebruiken. Dat kwam er voor Zwolle, de thuisploeg bleef met lege handen.

Set-Up zag dure punten met de gasten naar Zwolle vertrekken middels een 0-3 nederlaag via de setstanden 20-25, 17-25 en nogmaals 20-25. Zwolle is Set-Up nu in de stand voorbij.

In de eerste set ging het tot 13-13 gelijk op, Zwolle kon eerst het gaatje slaan naar 16-18 en daarna naar 17-21 dit verder uitbouwen. De 20-25 betekende 0-1. In de tweede set pakte Zwolle na 8-9 een 8-12 voorsprong, Set-Up knokte zich terug naar 15-16 maar kreeg toen een serie tegen die de stand op 15-21 zette. De set ging met 17-21 naar Zwolle.

En in de derde set, hadden de gasten een overweldigende start en liepen uit naar 1-7, het antwoord van Set-Up mocht er ook zijn (7-7). Op de tweede serie naar 11-17 moest de ploeg uit Ootmarsum het antwoord schuldig blijven. De set ging met 20-25 verloren. Al met al was de zege van Zwolle terecht.

Sliedrecht Sport won thuis met 3-0 van Dros-Alterno. Alleen in de eerste set konden de gasten tot 13-13 goed bijblijven. De landskampioen en lijstaanvoerder schakelde daarna een tandje hoger en liep uit naar 19-14 om met 25-17 af te sluiten. In de tweede set was het allemaal Sliedrecht dat de klok sloeg. Via 5-1, 14-7 en 21-9 naar 25-15. In de derde en laatste set ging het van 9-9 naar 16-15, Sliedrecht forceerde het verschil naar de 22-17 tussenstand, waarna ze met 25-19 de 3-0 eindstand op het scorebord brachten.

Bij Sliedrecht Sport werd Christie Wolt, die vrijdagavond tot sportvrouw van de gemeente Dinkelland werd gekozen, topscorer met 15 punten. Benthe Wismans van Dros-Alterno maakte de meeste punten voor haar ploeg, totaal 7. Sliedrecht had een 49 om 29 voordeel op de eigen score. Duidelijke zaak dus.

Voor vandaag staat nog op de agenda:

15:30 uur: Peelpush vs. Apollo 8
15:30 uur: FAST vs. Eurosped
16:30 uur: VC Sneek vs. TTP

Sliedrecht is koploper met 14-39, Zwolle is vierde met 14-19, Set-Up is zevende met 13-17 en Alterno negende met 12-6.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.