Geen punten voor SSS, VoCASA en Zaanstad.

VoV, 12-01-2020. 7:00 uur. Wellicht was er in Barneveld gehoopt dat Lycurgus gezien de 0-3 nederlaag tegen Dynamo van afgelopen vrijdag in een vormdipje zat en SSS nog een puntje kon meepakken. Maar die vlieger ging niet op. Advisie/ SSS had in de tweede set kansen, kon via 7-7, 12-12, 17-17 en 20-20 ook heel lang mee maar verloor in de finale toch nog met 21-25.

Daarvoor was de eerste set met 17-25 verloren gegaan, maar haalde de thuisploeg in de tweede helft van die set een goed niveau, ook al konden ze van de achterstand van 13-19, na onder andere een serveserie van Bennie Tuinstra naar 8-16, niet echt veel meer goed maken en verloren nog ruim. In de derde set was het na 7-7 snel gedaan met SSS. Via 8-17 werd het 15-25.

Bennie Tuinstra werd met 15 punten topscorer, Mahan maakte er 14 en Cas Abraham van SSS kwam tot 7 punten. Met 30 om 55 punten had Lycurgus een groot voordeel op de eigen score.

Zaanstad bleef zaterdag in eigen huis met lege handen achter. De zes-punten wedstrijd tegen Taurus werd met 0-3 verloren, hetgeen een behoorlijke domper moet zijn geweest gezien de verwachtingen. Taurus nam in de eerste set na de 13-14 tussenstand afstand naar 15-19 en bouwde dat verschil naar acht punten uit bij 17-25.

In de tweede set kon Zaanstad een 14-20 achterstand tot 22-23 inlopen maar kwam op het eind net tekort (22-25). De derde en laatste set ging met 18-25 naar de bezoekers, via 5-8, 11-16 en 16-21 hielden zij de hele set de controle.

RECO/ ZVH deed goede zaken in de thuiswedstrijd tegen VoCASA. Ze wonnen met 3-1 via de setstanden 25-20, 17-25, 25-21 en 25-19. In de door ZVH verloren set maakte VoCASA get verschil na de 8-8 gelijke stand. Ze liepen uit naar 11-15 en 15-21, waarna de winst en de gelijke stand kon worden bijgeschreven. ZVH had de eerste set duidelijk met 25-20 gewonnen, in het middendeel hadden ze bij 18-13 al vijf punten voor.

Tot aan de big points in de derde set ging de strijd gelijk op. ZVH kon de 16-16 en 21-19 in 25-21 winst veranderen en sloeg zich in het tweede deel van de vierde set naar een 16-12 voorsprong, die ze niet meer in gevaar lieten komen. Na 23-16 werd het 25-19. Ricardo Hofman (24 punten) en Gianno Bey (20 punten) waren bij ZVH scorend erg belangrijk. Colin Zuijdgeest maakte 19 punten voor VoCASA. Aanval en blok maakten voornamelijk het verschil in de 70/ 57 eigen score.

Active Living Orion liet uit bij TTP een puntje achter via de 2-3 zege. De Talentenploeg kon de 2-1 voorsprong in sets niet in winst omzetten, via 18-25 kwam Orion ernaast en pakte met 13-15 de zege.

Orion begon met setwinst. De eerste set beslisten ze na 13-16 en 19-21 voor zich. TTP kwam sterk terug, de tweede set werd een prooi voor hen (25-18 na 16-11 en 21-15). De 2-1 kwam via 25-23 op het scorebord, de gelijke stand na 10-18 en 13-22 met 18-25 winst voor de gasten uit Doetinchem. Orion pakte de winst na de 13-13 gelijke stand in de tiebreak. Teams waren bij 6-6, 12-12 nog elkaars gelijke geweest.

Adam White scoorde 24 keer voor Orion en werd daarmee topscorer. Yannick Back kreeg die titel bij TTP op basis van zijn 13 gescoorde punten. In de eigen score van 70/ 74 ontliepen de teams elkaar niet veel.

De top 4 in de stand zijn Dynamo 13-36, Lycurgus 13-33, Orion 14-31 en Sliedrecht 12-28. ZVH staat op 12-19, Taurus en TTP hebben 13-13. Voor VoCASA (13-8), SSS (13-7) en Zaanstad (13-7) is er weer een wedstrijd minder om de achterstand goed te maken en uit de voorlopige degradatiepoule te klimmen.