Dynamo CMV naar de finale van het NOJK!

VoV, 17-02-2020. 5:38 uur. Het was op zaterdag 15 februari tijd voor de halve finale van het NOJK! Het NOJK is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Verenigingen nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Inzet: de Nederlandse titel. Dynamo Tubbergen trad bij de halve finale van het NOJK met 3 teams aan. En wat een spannende dag werd het. Met name voor meisjes CMV die in een ongelooflijk spannende finale zich plaatste voor de finale van het NOJK.

Meisjes A zat in een poule met Rivo Rijssen, Set Up ’65 Ootmarsum, Olhaco Hoogeveen en Flash Veendam. Ondanks dat de meiden geen wedstrijd verloren wist het zich niet te plaatsen voor de kruisfinale. Het was behoorlijk wisselvallig in de wedstrijden en dat maakte dat alle wedstrijden een 1-1 stand kende. Rivo eiste de eerste plaats op en daarna volgden 3 teams met 4 punten. Doordat Olhaco een positievere score kende eindigden zij op de tweede plaats en werd Dynamo net derde. Dit was niet genoeg om de kruisfinale te mogen spelen en dat betekende het einde van het NOJK!

Meisjes C speelde in Denekamp in een ijzersterke poule. Met Rivo Rijssen, Krekkers Mariaparochie en het Hardenbergse Kangeroe moest Dynamo proberen bij de eerste twee te komen om de kruisfinale te bereiken. Maar Rivo en Krekkers waren een maatje te groot. In de eindstand kon Dynamo Kangeroe wel onder zich houden en eindigde op de derde plaats.

Ook meisjes CMV speelde in Denekamp. In de poule speelde Dynamo de eerste wedstrijd tegen Havoc Haaksbergen. De Tubberger meiden moesten daarin nog even op gang komen. Met 15-25 ging de eerste set naar Havoc. In de tweede set werd het spel rustiger en kwam het passend ook beter uit de verf. Met 25-18 werd de tweede set gewonnen. 1-1. De tweede wedstrijd tegen Alterno Apeldoorn was ook weer een wisselvallige. Het verschil met de eerste wedstrijd was dat nu de eerste set wel gewonnen werd (25-21).

Een serie foute serves en passes maakte dat Dynamo onder druk kwam te staan en hier niet meer onderuit kon komen. Met 18-25 ging de tweede set naar de meiden uit Apeldoorn. Dynamo wist wat het te doen stond in de derde wedstrijd. Zowel Krekkers als Dynamo hadden 2 punten en de winnaar zou zich plaatsen voor de kruisfinale. In deze wedstrijd stoof Dynamo uit de startblokken. Krekkers kwam niet aan aanvallen toe en de oranje-hemden wonnen de eerste set overtuigend met 25-18. De tweede set was aanvankelijk ook voor Dynamo maar Krekkers kwam uitstekend terug. Wederom stond er aan het eind van de wedstrijd een 1-1 op het scorebord maar de 25-27 maakte dat Dynamo het betere puntensaldo had en tweede werd in de poule.

In de kruisfinale kwam het een bekende tegen. Dynamo Apeldoorn zat in de voorronde ook in de poule bij Dynamo Tubbergen. Het werd destijds 1-1 en daardoor was Dynamo Apeldoorn eerste geworden in de poule. Deze kruisfinale werd een spektakelstuk van de bovenste plank. Dynamo Tubbergen bewaarde het beste spel voor deze wedstrijd. Van meet af aan werd er zeer geconcentreerd gespeeld en kon Dynamo Apeldoorn onder druk worden gehouden. Serverend bleef het uitstekend aan Dynamo Tubbergen zijde en ook de overige facetten van het volleybalspel waren in de eerste set beter dan de Apeldoorner meiden. Dat resulteerde in een 25-22 winst.

In de tweede set ging het aanvankelijk gelijk op maar halverwege was het nu Dynamo Apeldoorn dat de Twentse meiden onder druk hield. Mooie rally’s en knetterhard werken voor elk punt maakte het tot een mooi schouwspel. Maar waar de Tubberger dames de eerste set het beste van het spel hadden was het nu Dynamo Apeldoorn dat de betere was en de tweede set naar zich toe trok. De derde set moest de beslissing brengen. Onder luide aanmoedigingen van de supporters was het zenuwslopend.

Al snel namen de Tubberger meiden een kleine voorsprong en wisten dit eigenlijk de hele set vol te houden. Bij 14-12 kreeg Dynamo haar eerste matchpunt. De eerste werd nog afgeslagen maar bij de tweede kans maakte Dynamo Tubbergen het beslissende punt. Wat was de ontlading groot bij alles wat oranje was. Wat hebben de meiden van Anouk Boerrigter en Sophie Mensink een geweldige prestatie neergezet. Plaatsing bij de beste 8 teams van Nederland was een feit. Op 11 april zal het in Panningen gaan strijden voor de Nederlandse titel.