Vizier op volleybal

 

Dynamo CMV prolongeert NK titel

VoV, 05-06-2018. 6:05 uur. Vorig jaar behaalde het CMV team van de volleybal vereniging Dynamo uit Tubbergen al het Nederlands kampioenschap in Emmeloord.  Dit jaar, met een nieuwe lichting, werd achtereenvolgens het regio kampioenschap behaald door in een zinderende finale te winnen van Webton uit Hengelo. Een opmerkelijke prestatie van de trainsters Irma Gerritsen en Inge van Benthem.

Het was een lange en vermoeiende volleybal dag die maar liefst 16 uur duurde. In tegenstelling tot de Jeugd A t/m C jeugd moest dit team via de poulewedstrijden ,de kruisfinale de finale zien te bereiken. De poule wedstrijden werden relatief makkelijk gewonnen. Achtereenvolgens werden VVSA, Flamingo’s en Dinto Warmenhuizen aan de zegekar gebonden en had het team zich geplaatst voor de kruisfinale.

En daar was Webton – Hengelo opnieuw de tegenstander. Net als tijdens de regio kampioenschappen werd dit een kruisfinale om nooit te vergeten. Er werd voor iedere bal gevochten en beide teams gingen tot het uiterste. De 1e set werd duidelijk gewonnen door Dynamo (25-15) in de 2e set waren de rollen omgedraaid en werd door Webton met 25-11 gewonnen. De 3e set tot vijftien punten was bloedstollend maar door de aanmoedigingen van de meegereisde ouders en supporters werd deze set met 15-11 gewonnen en was de finale een feit.

Dan de finale om 18.00 uur tegen het  CMV jongensteam van PDK – Huizen.  Dit team had ook nog geen wedstrijd verloren en wist hun kruisfinale relatief eenvoudig te winnen.

De finale was van hoogstaand niveau waarbij beide teams niet voor elkaar onder deden. De 1e set werd een prooi voor PDK met de setwinst van 25-18. Nog een keer werd het team aangemoedigd en werden de laatste reserves aangesproken en met een nipte 25-23 overwinning werd er een beslissende 3e set uitgesleept. Doordat de overige finale wedstrijden al waren afgelopen ontstond er een ware volleybal ambiance.

De spanningen liepen hoog op en bij de tegenstander vloeiden de krachten weg, de lange volleybaldag begon zijn tol te eisen. Ze kregen de bal niet meer op de grond bij de het Dynamo team. Door een uitstekend blok werd de wedstrijd met 15-12 set winst beslist. Het was weer gelukt twee keer op rij Nederlands Kampioen. Dolblije speelsters en coach vlogen elkaar in de armen en maakten een vreugdedans en namen de welverdiende felicitaties in ontvangst.

Na de prijsuitreiking kon het team de lange terugreis aanvaarden en hopen op een warme ontvangst in Tubbergen.  Dat liep even anders, na een bezoek aan de Mac ging bij de speelsters letterlijk en figuurlijk het licht uit.

Het team en hun coach / trainsters zullen zeer zeker nog in het zonnetje gezet worden Een volleybaldag om nooit te vergeten voor de speelsters: Isis Harink, Anne-Lien Boswerger, Elke Leus, Maud Lucas en Susan Roelofs en hun coach Rimke Gerritsen.

gh @ VoV, verslag van Eco Gerritsen, Dynamo Tubbergen. Foto jan van den Noort.