Dynamo en Sliedrecht op voordeel in halve finale beker

VoV, 19-02-2023. 7:28 uur. Gisteren werden de heenwedstrijden in de halve finale van de Nevobo beker bij de mannen gespeeld. Vandaag volgen de returns. SV Dynamo en Sliedrecht Sport hebben via hun zeges van gisteren de beste uitgangspositie voor het finaleticket.

Sliedrecht Sport vs. Lycurgus: De Groningers boekten in de competitie twee keer een zege tegen Sliedrecht Sport. Uit met 2-3 en thuis met 3-0. Gisteren leden ze een 3-2 nederlaag. Via de setstanden 12-25, 25-23, 25-17, 20-25 en 16-14.

Lycurgus heerste in de eerste set en nam vlot ver afstand (6-11). De voorsprong werd tot tien punten uitgebouwd bij 10-20. Met een pipescore maakte Coenen een einde aan de openingsset.

Na de 6-10 tussenstand in de tweede set kwam Sliedrecht middels drukvol serveren beter in de wedstrijd. Hetgeen resulteerde in 11-10 en 20-17 bij het begin van de big points. Lycurgus wam terug naar 23-23, mar Sliedrecht pakte blokkerend de 25-23 setwinst.

In de derde set was Lycurgus de weg kwijt en wilde niets lukken. Resulterend in 8-2 en 16-6 achterstanden. Sliedrecht kwam niet meer in de problemen en won met 25-17

In set vier wist Sliedrecht Sport na een 8-15 achterstand de set te laten kantelen en bij 18-18 hadden ze de achterstand volledig weggewerkt. De Vries serveerde Lycurgus naar 18-22, Coenen maakte setpoint (20-24), waarna Lycurgus met een blokpunt de tiebreak afdwong.

Daarin werd met 7-8 van speelhelft gewisseld. Sliedrecht knokte zich na de wissel naar 13-11, bij 13-13 kon het beide kanten opgaan. Sliedrecht kwam op matchpoint, Lycurgus maakte gelijk, maar daarna slaagden ze er niet in om het volgende matchpoint van Sliedrecht ook onschadelijk te maken.

Vanmiddag plaatst Sliedrecht zich bij winst direct voor de finale, als Lycurgus in drie of vier sets wint gaan zij naar de finale. Bij een 3-2 zege voor de Groningers wordt er een golden set gespeeld.

SSS vs. SV Dynamo: In de competitie eindigden de onderlinge wedstrijden in 3-1 voor SSS in Barneveld en 3-2 voor SV Dynamo in Apeldoorn. Gisteren zegevierde Dynamo met 1-3 in Barneveld via de setstanden 25-15, 13-25 en twee keer 18-25.

Dynamo moest de eerste set met 25-15 aan de thuisploeg laten, daarna was de thuisploeg een maatje te klein voor hun gasten. Dynamo nam in de tweede set een voorsprong van 1-8, hetgeen de basis werd voor het verdere verloop van de set. SSS slaagde er niet in om de set te laten kantelen en verloor met heel ruime cijfers.

In de derde en vierde set bleef Dynamo de dominerende ploeg, die twee sets werden ook met ruim verschil in hun voordeel beslist.

Vandaag heeft Dynamo aan twee sets voldoende voor het finaleticket, SSS zal met 0-3 of 1-3 moeten winnen om een golden set af te dwingen.