Dynamo H2 en Sliedrecht H2 blijven koploper

VoV, 24-04-2022. 6:10 uur. In de Topdivisie A bij de mannen hebben Webton en Reflex het seizoen er op zitten. Ondanks alle door corona uitstelde wedstrijden wisten zij voor 1 mei hun 22 wedstrijden af te werken. Gisteren speelde PDK vs. Olhaco. In de derde set kon de thuisploeg met 30-28 de 3-0 zege veiligstellen, nadat de eerste twee sets met 25-20 en 25-15 waren gewonnen.

EVV Elburg had Sudosa-Desto op bezoek en zag de gasten met een 0-3 zege (23, 17, 19) weer vertrekken. VoCASA H2 en Keistad hielden elkaar na twee sets met de setstand in evenwicht. De 24-16 en 25-22 zorgde voor 1-1, daarna kon Keistad de winst naar zich toehalen via de setzeges met 22-25 en 17-25.

De stand aan kop is nu:

• SV Dynamo H2 2,47 (37/15)
  • Sudosa-Desto 2,38 (38/16)
  • Keistad 2,20 (44/20)

In de Topdivisie B had Zaanstad doordeweeks van Sovoco gewonnen (3-0) en ze zouden daar uiteraard als laatste resultaat van dit seizoen dezelfde uitslag tegen Protos aan willen toevoegen. Dat lukte via 25-20, 25-19 en 25-23. VCV Veenendaal speelde thuis tegen Compaen en kon de wedstrijd ook in drie sets beslissen. Compaen kreeg per set 16, 23 en 16 punten mee.

De derde 3-0 uitslag kon worden genoteerd bij Inter Rijswijk vs. Spaarnestad. De gasten kwamen in de derde set met 26-24 net tekort om de wedstrijd met in ieder geval één setje te verlengen. Daarvoor verloren ze met twee keer 25-21.

VV Utrecht had Volley Tilburg in de Domstad te gast, deze wedstrijd werd afgebroken. Peelpush liet zich na een 2-0 voorsprong in sets (20, 21) alsnog de winst uit handen grissen. Donki Sjot vocht zich naast de ploeg uit Meijel met 22-25 en 24-26 en nam daarna de winst via 13-15 mee.

• Sliedrecht Sport H2 2,85 (57/20)
  • Zaanstad 2,27 (50/20)
  • Volley Tilburg 2,24 (38/17)

De competitie gaat vanaf 1 mei op vrijwillige basis verder. Wie nog wil spelen kan dat doen, wie het mooi geweest vond mag er mee stoppen. We vroegen ons alleen af of de resultaten nog in de stand verwerkt zullen worden of dat de stand ultimo april ook de eindstand is.