Sudosa en Activia bevestigen koppositie

VoV, 24-04-2022. 6:05 uur. In de Topdivisie A bij de dames was de noordelijke derby tussen koploper Sudosa-Desto vs. Veracles de blikvanger. Het was spannend in de eerste set in Assen, maar uiteindelijk trok de thuisploeg in de verlenging de winst met 30-28 naar zich toe. Het vervolg daarop was een 25-21 in de tweede set en Sudosa-Desto sloot met een ruime 25-16 en 3-0 zege af.

De burenruzie tussen WVC Volley en Rivo stond al vroeg in de middag gepland. Om 13:30 uur werd in Wierden aangefloten. De bezoekers uit Rijssen lieten de thuisploeg in hun laatste wedstrijd van het seizoen geen setje houden. Met 21-25, 20-25 en 19-25 bleven ze voor de vierde keer op rij ongeslagen.

Apollo 8 D2 had in Borne VC Sneek D2 op bezoek. Op een tijdstip (19:00 uur) dat beide teams de verrichtingen van hun eerste selecties in de play-offs moesten missen. Die begonnen namelijk om 20:00 uur in Zwolle en in Sneek. Apollo Dames 2 verloor de eerste set met 21-25, maar kwam daarna sterk terug. Twee keer 25-22 maakten van 0-1 achter een 2-1 voorsprong en met een zeer overtuigende 25-12 werden de punten in Borne gehouden.

Dynamo Tubbergen had US D2 in Tubbergen tegenover zich aan het net. De ploeg uit Amsterdam zal nu de weg naar Twente (WVC, Rivo, Krekkers, Apollo 8 D2, Dynamo) wel zo ongeveer uit het hoofd weten. In Tubbergen sloegen ze zich in de derde set via 24-26 naar een 1-2 voorsprong, die Dynamo met 25-22 ongedaan maakte. In de vijfde set bleef Dynamo met 15-11 de baas in eigen huis.

De stand aan kop is nu:

• Sudosa-Desto 2,61 (47/18)
  • Krekkers 2,37 (45/19)
  • Veracles 2.00 (32/16)

In de Topdivisie B won Activia met 3-0 van Volley Tilburg. Via de setstanden 25-15 en twee keer 25-17 bevestigden ze nogmaals hun koppositie. Orion Doetinchem nam in eigen huis op tegen VCN D2 en leed via de setstanden 19-25, 18-25 en 10-25 een 0-3 nederlaag.

Sliedrecht Sport Dames 2 had AVV Keistad als tegenstander en moest de eerste set met 21-25 aan de ploeg uit Amersfoort laten. Het herstel vanaf set twee leverde setwinsten met 25-14, 25-20 en 25-17 op. En dus een 3-1 zege.

• Activia 2,80 (56/20)
  • Sliedrecht Sport D2 2,37 (45/19)
  • US Amsterdam 2,15 (43/20)

De competitie gaat vanaf 1 mei op vrijwillige basis verder. Wie nog wil spelen kan dat doen, wie het mooi geweest vond mag er mee stoppen. We vroegen ons alleen af of de resultaten nog in de stand verwerkt zullen worden of dat de stand ultimo april ook de eindstand is.