Dynamo maakte het Set Up ’65 II moeilijk

VoV, 06-10-2019. 12:06 uur. Niet in alle sets, maar toch Dynamo kon best lang mee met favoriet Springendal Set-Up ’65 II. De ploeg uit Ootmarsum was voor Dynamo de derde tegenstander uit de gemeente Dinkelland en tevens de derde derby in dit prille seizoen. Set-Up II had met Wevo ’70 en Krekkers ook al een paar teams uit de directe omgeving tegenover zich gehad.

Beide teams begonnen aftastend, voorzichtig en hielden elkaar in de eerste set tot aan de 9-7 voor Dynamo redelijk in evenwicht. De serve serie van Mayke Schutte bracht daar verandering in. Strak diagonaal serveerde ze haar ploeg naar 10-13, aan het net gesteund door scores van Lynn Rouwers, Myrthe Kamphuis (blokpunt) en Danae ten Oever. Het gaatje leek geslagen, maar vanaf de 10-14 begon Dynamo aan een memorabele opmars. Masu de Ridder en Marije Veldhuis hadden hun ploeg bij 14-14 (time out Set-Up) er weer naast geslagen en bij 17-15 er voorbij, Masu en Sophie Mensink maakten 19-16, Dynamo had de touwtjes strak in handen, leek het.

Dat veranderde na de foutserve (19-17) waardoor Merle Baasdam aan de opslag kwam. Vier aces en twee aanvallende scores van Myrthe Kamphuis verder leek de strijd wel gestreden. Maar de 19-23 werd echter 22-24 en 24-24. Beide coaches hadden hun time outs al op, dus moesten de teams het zelf oplossen. Dat ging Set-Up het beste af, de Dynamo aanval belande in het net en met een knallend kill – block zette Lynn Rouwers het laatste puntje op het scorebord voor 24-26.

Scores in de eerste set: Aanval 14/7, blok 2/5, aces 1/4 en foutenlast 10/7

Over de tweede set kunnen we kort zijn. Dynamo bleef meedoen omdat Set-Up vrij gul was met elf scores voor hen. Zelf maakten ze er maar vijf, vier via de aanval en een blokpunt van Sophie Mensink. Set – Up zette daar op een pink na drie handen vol aanvallende punten tegenover, blokkeerde drie keer raak en sloeg ook nog drie aces. Het klink wellicht vreemd, maar via 5-4, 10-10, 13-13 en 15-16 bleef het tot in het middendeel van de set wel een wedstrijd. Daarna serveerden Lynn Rouwers en Marlies Eertman de gasten naar 16-25. Daphne Giesselink had in deze set met zes punten het vizier scherp staan, Merle Baasdam kwam tot vier scores.

In de derde set speelden beide teams met een hoge foutenlast. Dynamo gaf 11 punten weg, Set-Up 10. De 1-4 achterstand beloofde weinig goeds voor de thuisploeg, maar met Marije Veldhuis aan serve bogen ze dat om naar 7-4, waarna de gasten bij 7-7 weer op gelijke hoogte waren. Het evenwicht bleef tot 12-12 in stand, toen serveerde Mayke Schutte de gasten naar 12-16. Dynamo gaf niet op en kwam via 17-18 terug in de wedstrijd. De finishing touch in deze set kwam van Merle Baasdam, die met vier scores haar ploeg bij 18-24 op set- en matchpoint zette. Twee keer kon Dynamo verlies uitstellen, totdat de foutserve een einde aan de set maakte. Dus 20-25 en 0-3.

Scores in de derde set: Aanval 8/11, blok 0/1, aces 2 / 2 en foutenlast 11/10

Wat de foutenlast betref in de vierde set kunnen we verwijzen naar de derde. Na de 1-3 stand in het begin en de 3-3 even later liepen de ploegen gelijk op tot aan 11-11, met daarin voor Set-Up een drietal scores van Pien Vos, die deze set in de basis begon, net als Diede Hagedoorn. Masu de Ridder en Anouk Boerrigter sloegen Dynamo naar 13-11, Lynn Rouwers veranderde dat met haar opslagen en de hulp van diagonaal Danae ten Oever aan het net in 13-15, bij 16-16 was het weer gelijk.

Pien Vos serveerde dermate lastig daarna dat Dynamo niet tot echte aanvallen kwam. De antenne en uitballen maakten 16-20 en even later met Marlies Eertman aan de opslag werd het 17-23. Dynamo zette nog éénmaal de schouders eronder, spelverdeelster Danick Horck bediende Marije Veldhuis een paar keer op maat en Set-Up leek de laatste paar punten niet te willen maken. Damir Cole moest bij 21-23 de time out in, daarna stond de antenne nieuw succes van Dynamo in de weg en het slotakkoord gaf Danae ten Oever. Zij sloeg de 21-25 er vanaf de buitenkant in.

Scores in de vierde set: Aanval 9/11, blok 1 / , aces 0/1 en foutenlast 10 /11.

Met deze vijf punten erbij nestelt Set-Up II zich aan de kop van de ranglijst.