Volley Tilburg H1 onderuit in Apeldoorn

VoV. 06-10-2019. 13:52 uur. Afgelopen zaterdag is het Volley Tilburg heren 1 niet gelukt om de 3-1 nederlaag van vorige week recht te zetten. In Apeldoorn werd met 3-0 verloren van sv Dynamo H2 (21-25, 16-25, 22-25).

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters stuurden de eerste set passer-lopers Gijs Moonen en Tom Chermin, middens Jens Andriessen en Sven de Roos, diagonaal Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Marijn Kessels het veld in.
Heren 1 was gebrand om vanaf het begin de wedstrijd te gaan bepalen en hun eigen spel te gaan spelen. Het ging gelijk op tot een stand van 14-14. Maar het lukte niet de set te winnen; er slopen kleine foutjes in ons spel waardoor Dynamo de overhand kon nemen en de eerste set won.

In set 2 kreeg heren 1 de opdracht vol gas te gaan voor elke bal om zo weer het geloof en vertrouwen in een goede afloop terug te krijgen. Heren 1 kwam echter al snel op achterstand en moest beginnen aan een inhaalrace. Coaches Renzo en Martijn besloten Thijs Princen (die debuteerde op mid vanwege een blessure van Thomas van de Ven) te wisselen voor Sven om zo nieuwe energie in het team te creëren. Het was erg zoeken voor heren 1 dat serverend onder druk werd gezet. Yannick Knechten kwam in het veld voor Gijs om zo meer rust te krijgen in de passlijn. Helaas was de achterstand al te groot om de wedstrijd te kantelen.

In set 3 begon heren 1 weer zwak waarna al snel een time-out volgde. Na de time-out kwam heren 1 langzaam terug in de wedstrijd. Toen heren 1 zich bijna terug gevochten had werd ineens het spel stil gelegd wegens een fout met de telling. Deze onderbreking van zeker 15 minuten was de uitgelezen kans voor heren 1 om de wedstrijd te kantelen en vol gas druk te zetten op sv Dynamo. Maar ook dat lukte helaas niet. Heren 1 kwam nog dichtbij in de derde set maar verloor deze helaas alsnog.

Komende zaterdag speelt heren 1 in eigen huis om 19:00 uur tegen USV Protos heren 1. Dan zal alles op alles gezet moeten worden om de drie punten in Tilburg te houden.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Volley Tilburg Heren 1.