Vizier op volleybal

 

Dynamo snoept koploper één puntje af

VoV, 10-12-2019. 5:00 uur. Op zaterdag 7 december speelde Dynamo Tubbergen dames 1 tegen de koploper Veracles dames 1. Veracles komt uit Groningen en er spelen dus veel studenten daar. Maar waar ze vooral bekent om staan is het publiek, ook wel ‘De Groene Hel’, veel feestende studenten die zin hebben in een wedstrijd. Veracles speelde thuis, dus aan supporters voor Veracles was zeker geen gebrek.

In de eerste set begon Veracles direct heel sterk, maar Dynamo kwam nog wel mee. Richting het einde van de set had Veracles net iets meer overtuiging en liepen ze uit. De eerste set is uiteindelijk met 25-20 naar Veracles gegaan.

Bij de tweede set was het spel van Dynamo het allemaal net niet. Ze maakten de kansen die ze kregen niet direct af en Veracles bleef goed spelen. Ook deze set was voor Veracles met 11-25.

In de derde set speelde Dynamo met steeds meer enthousiasme. Veracles gaf zich natuurlijk niet zomaar verloren en knokte zich terug, maar het was niet genoeg. Dynamo won de set met 23-25, na een mooi spel.

Dynamo zette dit de vierde set ook voort en begon sterk. Maar Veracles gaf niet op en kwam met een paar serveseries weer op gelijke hoogte en liep zelfs uit naar de winst. Veracles won de set met 25-20.

gh @ VoV, verslag van Marieke Roelofs, Dynamo Tubbergen Dames 1. Foto Jan van den Noort.