Peelpush kan geen vuist maken tegen VCN

VoV, 10-12-2019. 4:54 uur. Voor de negende wedstrijd van dit seizoen mocht heren 1 afreizen naar Capelle aan den IJssel. Tussen de flats bevindt zich een mooie hal waarin de plaatselijke club dit jaar tot nu toe een goed seizoen kent. Zowel de dames als de heren van VCN draaien namelijk aan de top van de Topdivisies mee, en lijken beiden een goede flow te hebben. Aan Peelpush de taak om deze trotse koploper punten afhandig te maken!

In de eerste set begon Peelpush sterk. VCN maakte fouten en kwam onder druk te staan door een prima service en een middenas die score na score liet noteren op het telbord. Zonder afgeleid te worden door de vlagster liepen de mannen uit naar een comfortabele voorsprong boven de twintig. Toch moesten de mannen van Johan vluchten in een time-out, waarna ze uiteindelijk toch als eerste bij de 25 waren. 0-1!

Hoe gelijk het ook op ging in set 1, het leek alsof VCN in set 2 even uit een ander vaatje tapte (en dat terwijl ze gewoon flessen verkopen in de kantine). Peelpush kwam al gauw op een flinke achterstand en VCN zette serverend een enorme druk neer. Aan de buitenkanten waren hun passer-loper (Spijkers) en diagonaal (helaas heet de diagonaal geen Hamers, had gekund) niet te stoppen. Dit resulteerde in een uiteindelijk dikke setwinst voor de mannen van VCN, 1-1.

In set 3 zette VCN deze lijn doodleuk door en wederom kwam Peelpush op achterstand. Het degelijke en bijna foutloze spel van de Capellenaren verdient natuurlijk ook een compliment (dus bij deze), want dit zorgde voor eenzelfde setverloop als in set 2. 2-1 achter helaas, maar het spelletje was nog niet gespeeld.

De vierde set startte een stuk beter dan de vorige twee. Peelpush legde weer een prima service over het netje, en VCN moest weer wat (dubbele) wissels toepassen om de druk op de spreekwoordelijke ketel te houden. Tot aan de vijftien punten gingen beide teams gelijk op, maar VCN schakelde op en helaas kwamen de Meijelnaren niet meer onder de druk vandaan waardoor set 4, en daarmee de wedstrijd, naar de thuisploeg ging. 3-1.

Al met al een wedstrijd met een hoop positieve, maar ook een hoop leerpunten. Nu nog even de vruchten hiervan plukken. Die zullen we aankomende zondag namelijk hard nodig hebben! De mannen van Dynamo komen namelijk richting Meijel en hoe graag zij de punten ook willen, wij willen ze ook! Onze laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft begint om 15:30 in onze mooie Körref, be there! ‘Eén voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag van Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto Jan van den Noort.