Dynamo verliest de derby van Krekkers.

VoV, 21-11-2021. 18:43 uur. Op zaterdag 20 november maakte Dynamo Tubbergen zich op voor de derby tegen Krekkers Harbrinkhoek. Zonder publiek, maar wel mét livestream. Zo konden de supporters de altijd spannende derby wedstrijd toch bekijken. Hoewel de sfeer anders was met de zo goed als lege tribune, waren beide teams er weer op gebrand deze wedstrijd te winnen.

Zowel Dynamo als Krekkers begonnen de eerste set aanvallend sterk. Er werd bijna om beurten gescoord tot 10-10. Mede door een serveserie van Noor Bomhof en Lieke Mensink en een sterke aanval van Eva Schuurman en Marije Veldhuis wist Dynamo uit te lopen. Op een stand van 19-14 in het voordeel van Dynamo vroegen de coaches van Krekkers hun tweede time-out aan. Dynamo bleef scherp en behield een voorsprong tot het einde van de set. Met een verzorgd spel wisten zij de eerste set naar zich toe te trekken. De set eindigde in 25-19.

In de tweede set wist Krekkers al snel een aardige voorsprong op te bouwen. Op een stand van 2-5 werd de eerste time-out van deze set aangevraagd door de coaches van Dynamo. Krekkers serveerde sterk en liep verder uit naar 2-7. Hierna wist Dynamo zich te herpakken, mede door een goede serve van Eva Schuurman, en scoorde maar liefst 7 punten op rij. Beide teams lieten sterk spel zien gedurende de tweede helft van deze set. Het was Dynamo die uit wist te lopen naar 23-20, maar Krekkers gaf zich niet gewonnen. Na een sterke serve en aanval aan de kant van Krekkers stond het 23-23. Het werd 24-23, maar Dynamo wist het niet af te maken. Krekkers blokkeerde sterk en scoorde 3 punten op rij. Eindstand 24-26 en daarmee 1-1 in sets.

De derde set, het was duidelijk dat Dynamo baalde van het verlies van de tweede set. Het werd 0-5 en daarmee tijd voor een eerste time-out. Dynamo had geen antwoord op de sterke serve en aanval van Krekkers. Er werd voor ieder punt geknokt, maar het mocht niet baten voor Dynamo. De set eindigde in een teleurstellende 16-25. Tussenstand in sets: 1-2.

Om nog minstens één puntje in Tubbergen te houden moesten de dames van Dynamo wat extra gaan geven. Wanneer Krekkers deze vierde set zou winnen, zouden zij er met de volledige buit aan punten vandoor gaan. Dynamo herpakte zich en tot 8-8 ging het in deze vierde set gelijk op. Met een sterke blokkering en goede passes van libero Anouk Boerrigter liep Dynamo uit naar 14-10. Krekkers wist weer wat in te lopen en op een stand van 20-18 begon Dynamo aan de ‘Big points’. Het werd 22-21 en coach Rob Luyrink vroeg zijn tweede time-out aan. Het was nu alles of niets voor Dynamo. Met een goede serve en sterke aanval wist Dynamo de set naar zich toe te trekken. Eindstand van deze set: 25-23 en daarmee 2-2 in sets.

Beide teams startten de 5e set met winst van de wedstrijd als doel. Het was Krekkers die een voorsprong op wist te bouwen. De eerste time-out werd aangevraagd door Dynamo op een stand van 2-5. Krekkers liep met een goede verdediging en sterke aanval verder uit naar 2-8. Een voorsprong die zij tot het eind van de set wisten te behouden. De set eindigde in 8-15 waarmee het Krekkers was die er na een spannende wedstrijd met de winst vandoor ging.

gh @ VoV, verslag van Sophie Mensink. Dynamo Dames 1.  Foto’s Jan van den Noort.