Vizier op volleybal

 

Krekkers wint derby tegen Dynamo.

VoV, 22-11-2021. 18;40 uur. Afgelopen zaterdag 20 november stond de Twentse derby op het programma tegen de dames uit Tubbergen. Normaal gesproken is dit altijd de wedstrijd van het seizoen met volle tribunes, veel sfeer en gezelligheid. Maar deze keer niks van dit alles, lege tribunes, geen gezellige onderonsjes, maar wel twee zeer gemotiveerde teams om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Met in ons achterhoofd de gedachte dat vele supporters ons volgden op de livestream begonnen we aan de eerste set.

Het begin van de eerste set ging gelijk het ging van 7-7 naar 10-10 maar vanaf dat moment ontstond er een gaatje in het voordeel voor de dames uit Tubbergen 12-10. We wisten het niet meer recht te trekken en de achterstand bleef op het bord staan, het ging van 16-13 naar 19-14 en met een eindstand van 19-25 was er voor ons werk aan de winkel.

Het begin van de tweede set gingen we voortvarend van start en al gauw stond er een ruime voorsprong op het scoreboard 2-6. Maar we wisten deze voorsprong niet vast te houden en Dynamo kwam zelfs op een 9-7 voorsprong, we moesten in de achtervolging en dit lukte door zelf twee punten te scoren om op gelijke hoogte te komen (9-9). Het bleef gelijk op gaan tot een stand van 15-15. We kwamen onverhoopt toch weer op een achterstand van 3 punten, namelijk 20-17. We bleven keihard werken voor elk punt en dit resulteerde tot een gelijke stand op 23-23. We gaven het niet meer weg en wisten de tweede set met 24-26 binnen te slepen.

De derde set knalden we uit de startblokken door een goede serve serie (0-5) en bouwden de voorsprong uit door ontspannen te volleyballen (4-11). Op een stand van 9-13 werd het verschil iets kleiner, maar we lieten ons niet van de wijs brengen en bleven goed serveren en clean spelen. Deze set wonnen we dan ook met ruime cijfers 16-25.

Het begin van set vier ging gelijk op van 4-4 naar 8-8. Maar Dynamo wist weg te lopen het ging van 10-8 naar 14-11. We moesten een stapje extra zetten en het lukte ons op een stand van 14-14 om het gat te dichten. Het bleef ook deze set weer gelijk op gaan tot een stand van 17-17. Daarna ging Dynamo er vandoor met een voorsprong 22-19. Op 22-22 stond het weer gelijk, maar het lukte ons niet om deze set binnen te halen. We moesten deze set helaas afstaan met een eindstand van 25-23.

De vijfde set begonnen we gelijk goed en kwamen al gauw op een ruime voorsprong, door zelf goed te serveren en mooie aanvallende punten te maken. We wisten deze set met duidelijke cijfers te winnen 8-15. Twee punten nemen we mee terug achterop de fiets richting Mariaparochie.

Volgende week zaterdag staat de topper op het programma tegen de dames van Alterno Dames 1, uiteraard is er een livestream aanwezig. Voor meer informatie over de livestream check het einde van deze week onze Instragram of Facebookpagina.

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent-trainer/ coach Krekkers. Foto’s Jan van den Noort.