Dynamo wint ook in Zwolle

VoV, 18-11-2018. 16:22 uur.  Na de overwinning op Rosstars was aan alles te merken dat het team van Johan Booyink en Raymond Keemers meer wilde. Het had de laatste weken goed gepresteerd tegen hoger geplaatste teams en nu was het zaak om te laten zien waar het echt stond tegen de nummer 11 van de competitie, VC Zwolle 2. Volle Polle vooruit!

Dynamo reisde af zonder Wieke Kuipers, Babet Baalhuis en Heleen Timmerman. Gelukkig was Jilke Rikhof van dames 2 bereid gevonden om mee te gaan naar Zwolle. In de mooie, hoge hal van het Landstede Sportcentrum begon Dynamo uiterst gretig. Het speelde verzorgd, geconcentreerd en pakte van meet af aan het initiatief. VC Zwolle serveerde slordig waardoor de Tubberger gasten al snel een ruime marge hadden. Bij de 22 was de marge 7 punten en leek er geen vuiltje aan de lucht. Vanuit het niets werd het plotseling onrustig waardoor het onnodig spannend werd aan het eind van de set. Met een bekeken tikbal van Manon Steggink werd de set toch winnend afgesloten (23-25).

Bij aanvang van de tweede set was het nog steeds te slordig. Gelukkig voor Dynamo bleef VC Zwolle veel foutserves produceren waardoor het tot de tien punten gelijk op bleef gaan. Serverend zette Dynamo een tandje bij en dat gaf de jonge ploeg weer het nodige vertrouwen. Het gat was daar. Gestaag werd het uitgebouwd en de oranje – hemden kwamen niet meer in de problemen. Met 17-25 was ook de tweede set binnen.

Alhoewel het steeds beter gaat zit er nog teveel niveauverschil in de onderlinge sets. Zo ook in deze wedstrijd. Zwolle begon beter te serveren waardoor we passend onder druk kwamen te staan en er al snel een mooie voorsprong voor Zwolle op het bord stond. Het spel werd te doorzichtig aan Dynamo – zijde en daar anticipeerde VC Zwolle goed op. Ondanks dat er hard werd gewerkt bleef het slordig. VC Zwolle stevende op de winst af. Maar wat Zwolle in de eerste set deed, deed Dynamo nu. Het maakte op het eind van de set vijf punten waardoor de eindstand in de set nog iets dragelijker werd. Uiteindelijk ging de overwinning in deze set terecht naar VC Zwolle (25-20).

Dynamo was het er over eens dat zij degene die met vier punten terug zouden reizen naar Tubbergen. Maar dan moest de rust wel weer in de ploeg komen. De vierde set werd een echte wedstrijd met mooie rally’s, veel inzet en teams die in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Totdat Manon Steggink aan serve kwam en vier punten op rij wist te maken. Het gat was geslagen, VC Zwolle maakte wat meer fouten en aanvallend werden de tactische aanwijzingen goed opgevolgd. De opluchting en blijdschap was dan ook groot toen het 25e punt werd gepakt (20-25).

Die vier punten gingen dus mee naar Tubbergen en daarmee doet Dynamo uitstekende zaken. Het stijgt met deze overwinning naar de 7e plaats in de eerste divisie A.