Volley Tilburg D1 pakt draad weer op

VoV, 18-11-2018. 16:45 uur. Op zaterdag 17 november wilde de Tilburgse dames de kater van het eerste verlies vorige week wegspoelen. In het T-Kwadraat was de nieuwe koploper VC Velden te gast, met als inzet de koppositie.

De naweeën van het verlies in Budel leken in de eerste set nog parten te spelen en VC Velden begon met aardige servicedruk aan de wedstrijd en liep dan ook uit naar een riante voorsprong. Veel fouten aan beide kanten zorgde niet voor een mooi schouwspel. Toch leek de ploeg van Johan van Vliet iets meer vat te krijgen om de Limburgse gasten en kwamen tot 18-18 terug, maar verder dan dat kwam het de eerste set niet. Velden trok met 20-25 aan het langste eind.

De tweede set ging gelijk op en nog steeds voerden de fouten de boventoon, maar in deze set was het de Tilburgse ploeg die er met de winst vandoor ging. Twee setpoints gingen nog verloren, maar het derde was wel raak, 25-23.

Deze setwinst leek een bevrijding, want set 3 en vooral set 4 waren een formaliteit. Met name in de 4e set liet Volley Tilburg zien waarom het bovenaan de ranglijst staat, met gevarieerd service- en aanvalsspel werden de gast op een 3-1 nederlaag getrakteerd, 25-18 en 25-14.

Danielle Remmers was uitblinkster aan Tilburgse zijde. Ze zorgde passend voor de nodige rust en op belangrijke momenten maakte ze belangrijke punten aan het net of vanaf de servicelijn.

Al was het dan geen allerbeste wedstrijd, het zijn de punten die tellen. Vier punten blijven in Tilburg en hiermee is ook de koppositie weer terug in Tilburgse handen.

Volgende week gaat de competitie verder in Sint Anthonis, hier wacht een jeugdig team voor de Tilburgse koploper.

gh @ VoV, Bron: Volley Tilburg.