Foute beslissing doet Voltena D1 de das om

VoV, 18-11-2018. 16:16 uur. Afgelopen zaterdag stond er weer een belangrijke wedstrijd op de planning voor het eerste damesteam van IMS/Voltena tegen OBEG Donitas dames 1. Een bekend team waar tijdens de oefenwedstrijden al tegen is gespeeld. Het team wist dus wat er te wachten stond en was gebrand om thuis ongeslagen te blijven.

Niet alleen IMS/Voltena maar ook het team uit het verre Groningen wilde alles behalve verliezen. Dit resulteerde in een eerste spannende, of beter gezegd bloedstollende eerste set. De twee teams gingen gelijk op, maakte een kleine voorsprong om daarna weer op gelijke score uit te komen. Er waren dan ook een aantal setpoints nodig voordat IMS/Voltena de eerste setwinst op naam schreef.

De tweede set verliep op een geheel andere wijze. Het lukte deze set niet om uit te lopen. Er werd constant tegen een kleine achterstand aan gekeken welke niet meer rechtgetrokken kon worden. IMS/Voltena had moeite met het antwoordt vinden op de overkant en bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter toont het scorebord een stand van 19-25.

In de derde set is het IMS/Voltena die een minimale voorsprong gedurende de set behoud. Enkel blijft het spannend tot het laatste punt gespeeld is. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, beide scoren mooie ballen en tonen vechtlust, maar ook maken beide een aantal fouten. IMS/Voltena is in deze set het sterkste en haalt de set met 25-19 binnen.

Of het aan de kant van het veld lag (4 sets worden op dezelfde kant van het veld gewonnen), of dat er toch sprake was van andere factoren, de vierde set gaat naar de tegenstander. Een wedstrijd met twee gezichten, dat is in ieder geval duidelijk.

Met volle kracht wordt er gestart aan de vijfde set waarin het (weer) gelijk op gaat. IMS/Voltena wilt thuis ongeslagen blijven maar voelt toch enige spanning. Bij een stand van 11-13 krijgt het team helaas een foute beslissing tegen waardoor Donitas vervolgens een einde aan de wedstrijd maakt.

IMS/Voltena moet het helaas deze zaterdag doen met een 2-3 verlies. Een spannende wedstrijd die duidelijk twee kanten op is gegaan.

Er wordt gekeken naar de aandachtspunten uit deze wedstrijd en hier zal weer aan gewerkt worden. Tijd voor balen is er niet, er wordt nu alweer vooruit gekeken. In het vizier ligt de wedstrijd van as. Zaterdag 24 november tegen Innovatiemakelaars.nl WSV dames 1 in Warnsveld.

Het team zou het, zoals gewoonlijk, enorm leuk vinden als supporters komen aanmoedigen. Weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Om 19:00u wordt de wedstrijd gestart, dus kom allen mee aanmoedigen!

gh @ VoV, verslag van Maxime van Ass, IMS / Voltena D1. Foto  Maurice van Ass.