Dynamo wint topper, ook zeges voor Lycurgus en Orion

VoV, 02-11-2022. 4:12 uur.  Dynamo heeft de koppositie in de eredivisie verder uitgebouwd. Het besliste de eredivisietopper tegen VC Limax gisteravond voor zich. De setstanden 25-17, 25-23, 25-23 doen misschien anders vermoeden, maar de bezoekers uit Limburg mochten in de wedstrijd tussen de actuele nummers een en twee van de eredivisie geen moment aanspraak maken op setwinst of zelfs meer, ook al was het verschil in de tweede en derde set minimaal.

Tussenstanden in de eerste set o.a. 16-11 en 21-13, in de tweede set werd 23-18 en 24-20 nog 24-23 voordat Dynamo de set besliste en in set drie bleef VC  Limax tot 22-22 via de side out zicht op setzege behouden, daarna sloeg Dynamo het gaatje naar 24-22 en won   nogmaals met 25-23.

Lycurgus boekte via 25-23, 25-21 en 25-17 de eerste 3-0 zege van het seizoen. In het Alfa-college Sportcentrum was VoCASA uit Nijmegen gisteravond het slachtoffer. Na vijf vijfsetters was het tijd om deze reeks in positieve zin te doorbreken via een ruime overwinning.

VoCASA kwam in de eerste set van een 22-18 achterstand via 24-21 terug naar 24-23, waarna Lycurgus de set het laatste punt scoorde. In set twee maakte Lycurgus van 4-7 achter na 14-14 een 18-14 voorsprong, die ze met vier punten verschil naar de finish brachten. En in de derde set was het verschil bij 14-9 al ruim, de 19-14 werd uiteindelijk een 25-17 zege.

VCN heren1 heeft de eerste doordeweekse speelronde van het seizoen niet winnend weten af te sluiten. In de uitwedstrijd tegen SSS wist de thuisploeg er in vier sets met de punten vandoor te gaan via de setstanden 25-12, 20-25, 25-20 en 25-16.

SSS had een zeer overtuigende start van de wedstrijd met o.a. een 16-7 en 22-9 voorsprong. VCN herstelde zich knap in de tweede set en maakte na 18-18 het verschil met een serie naar 18-24. In set drie kon VCN van 15-11 terugkomen naar 15-15, kwam vier punten achter (19-15) en kreeg dat gaatje niet meer gedicht. En in de vierde en laatste set maakte SSS vlot duidelijk dat ze geen tiebreak wilden spelen. Via 8-1 en 12-2 denderden ze naar een 25-16 zege.

Johan Gruvaeus van SSS werd met 17 punten de meest scorende speler. Cain van Hal kwam voor VCN tot 12 scores.

Sliedrecht Sport won thuis met 3-1 van TTP. In de eerste set kwam de thuisploeg na een 14-18 achterstand terug op gelijke hoogte bij 23-23, maar verloor de laatste twee rally’s daarna. In de tweede set kon Sliedrecht 18-16 uitbouwen naar 21-16 en won met 25-19. In set drie en vier werd met minimaal verschil, twee keer 25-23, de wedstrijdwinst in Sliedrecht gehouden.

Thuisverlies was er voor PDK Huizen, zij leden via 19-25, 21-25 en 18-25 een 0-3 nederlaag tegen Orion. De gasten pakten met de serie van 8-9 naar 8-14 in de eerste set het beslissende verschil, in de tweede set kwam PDK van een 12-16 achterstand bij 16-16 op gelijke hoogte, maar verloor de aansluiting bij 18-21. En in de derde en laatste set veranderden de bezoekers uit Doetinchem een 12-11 achterstand in een 12-15 en 14-19 voorsprong, waarna de set winnend werd afgesloten.

Bij Orion werd Adam White met 11 punten de topscorer, Peter Langevoort liet er 9 voor PDK  noteren.

Taurus behaalde een 3-2 zege op hekkensluiter ZvH. Via de setstanden 20-25, 25-22, 24-26, 25-22 en 15-11. Steijn van den Bos van Taurus werd met 31 punten veruit de meest scorende speler.

In de derde set kwamen de bezoekers met 22-18 en 24-22 achter. Met een serie van vier pakten ze de 1-2 voorsprong in sets. Tot 21-21 in de vierde set was er uitzicht op de volle buit voor ZVH, de side out en het breakpoint gooiden roet in het eten (23-21), waarna Taurus de tiebreak met 25-22 afdwong. Na de veldwissel bij 8-7 in de vijfde set pakte Taurus de eerste twee punten voor de 10-7 tussenstand. Op setpoint bij 14-10 kon ZvH verlies een keer uitstellen.