Dynamo zonder problemen ronde verder

VoV, 01-12-2017.  5:50 uur. Voor Draisma Dynamo ging het er in de return in het CEV toernooi tegen KV Luboteni Ferizaj om de 3-0 voorsprong uit de thuiswedstrijd te verzilveren voor een plaats in de volgende ronde. Daarvoor waren twee gewonnen setjes nodig in het uitduel in Kosovo. Als dat lukt is het Belgische Lindemans Aalst de volgende te nemen horde in dit toernooi.

Woensdagmorgen vertrok de ploeg in alle vroegte met een selectie van tien man, Ewoud Gommans bleef in Nederland achter. In de avonduren werd er nog een training afgewerkt ter voorbereiding op het duel dat gisteravond om 19:00 uur begon.

In de eerste set kon de thuisploeg tot aan 6-5 goed meekomen, de serie van Dynamo naar 6-10 was het eerste tikje dat ze moesten incasseren. Het verschil bleef een poosje rond de drie a vier punten ( van 6-10 tot 13-18), waarna Dynamo een tweede tik uitdeelde en de stand naar 14-20 tilde. De thuisploeg had echter een sterke periode, of Dynamo een minder sterke, en kon puntje voor puntje, aan dubbele punten doet men bij volleybal niet,  tot 19-20 inlopen. Net op tijd kon Dynamo een voor de beslissing nodig verschil herstellen (19-21) en die ruimte hielden ze tot 22-25.  Één set gewonnen, nog één set te winnen.

De thuisploeg begon in de tweede set goed en zette Dynamo op een 7-4 achterstand, Bij 8-8 was er weer evenwicht en daarna nam Dynamo het initiatief over. Na de 10-11 ging het via 12-16 naar 14-18 en lagen de mannen uit Apeldoorn vast op koers richting de volgende ronde. Daar kreeg Ferizaj ze ook niet meer vanaf. In de finale wenste Dynamo het deze keer niet meer spannend te maken en bracht de 14-20 voorsprong via 17-22 met 18-25 aan de finish. Twee sets gewonnen, volgende ronde binnen.

Nu nog in drie sets afmaken, zal de ploeg zich hebben voorgenomen. En zo geschiedde. Bij 4-4 was de thuisploeg voor de laatste keer op gelijke hoogte. Na de 5-8 bij de eerste technische time out overrompelde Dynamo de tegenstander volkomen, in het middendeel van de set kregen ze drie punten mee, waardoor de stand op 8-16 kwam. Via 14-21 werd een ruime 19-25 zege behaald.