Dynamo2: Geen day off, maar totale off day

VoV, 07-10-2018. 18:35 uur. Duidelijk was dat we graag de deceptie van de laatste thuiswedstrijd weg wilden spelen. Dat moest op zaterdag 6 oktober tegen het vernieuwde en verjongde VCV gebeuren. Helaas is een vergelijking met het zelfvernietigende schilderij Bansky op z’n plaats, want we konden maar kort genieten van de minimale voorsprong. Een totale off day zorgde voor een bijna kansloze 0-3 nederlaag, met de setstanden  21-25, 18-25 en 23-25.

Positief kritisch:  Vaak zijn we op de trainingen en tijdens de wedstrijden kritisch naar elkaar toe. Bijna altijd met de beste bedoelingen. Onze gedrevenheid tonend. De waardering voor elkaar is er zeker ook. Vergeten het alleen soms om te benadrukken. Gezien de fase waarin we zitten, hadden we afgesproken de kritische reactie voor later te bewaren. Elkaar juist positief stimuleren het beste te geven. Dat werkt vaak des te beter.

Kansloos na een korte gelijk opgaande strijd:  In tegenstelling tot beide voorgaande speelrondes begonnen we zeer afwachtend (zelfs angstig) aan de wedstrijd en toch leek er met de 6 – 4 voorsprong weinig aan de hand te zijn. In het vervolg van de set kostte het terughalen van de opslag teveel punten en op 16 – 18 vergaten we het gat dicht te lopen en pas op 18 – 24 scoorden we onze eerste ace, het begin van een korte serie aan het eind van deze eerste set (21 – 25).

De ingebrachte wisselspelers begonnen ook aan set 2. Aanvankelijk leken we aanvallend meer te kunnen brengen, maar één sprongservicebeurt aan Veenendaler zijde zorgde voor een reeks van maar liefst acht punten op rij, waarvan veel volleybalaces. De 8 – 15 achterstand werd niet mee ingelopen en ook deze tweede set werd verloren (18 – 25). Het verschil met de thuisploeg zat met name in de te hoge directe foutenlast en de ontbrekende servicedruk.

De vele wisselingen konden geen ommekeer bewerkstelligen en -ondanks de meer gelijk opgaande strijd- betekende 23 – 25 verlies in de derde set voor een kansloze 0 – 3 nederlaag. De kritische reactie blijft zeker niet achterwege, maar als we zo weinig ballen direct scoren (in zowel de side-out als in de rally op eigen serve) en zaterdag zoveel directe passfouten (m.u.v. onze libero) maken, wordt sets en wedstrijden winnen haast onmogelijk.

De eerstvolgende mogelijkheid:  De competitie is pas drie weken onderweg en nog geen reden om in paniek te raken. Promotie naar een hoger niveau, met behoud van het grootste deel van het team, betekent altijd (eerst) aanpassen. In de komende thuiswedstrijd, op zaterdag 13 oktober om 16.30 uur, spelen we tegen DIO/Bedum. De eerstvolgende mogelijkheid om het onze dag te maken.

gh @ VoV. Verslag en afbeelding van Jorg Radstake, trainer coach Dynamo heren 2.