Een mooie vijfpunter voor Set-Up Dames 2

VoV, 07-10-2018. 18:42 uur. Zaterdag 6 oktober mochten we voor de tweede keer op rij aantreden in onze eigen vertrouwde sporthal De Schalm in Ootmarsum, die sinds deze week is omgetoverd tot de GO YELLOW arena! Om 15.00 uur begon namelijk de wedstrijd tegen VC Zwolle dames 2.

In de eerste set ging het redelijk gelijk op, maar dat was vooral te danken aan onze eigen slordige fouten. We lieten mooie aanvallen en enkele serveseries zien, maar gaven helaas ook teveel punten weg in serve series van de tegenstander. Door middel van een dubbele wissel stonden we voortdurend met drie aanvalsters aan het net, waardoor we de set dan ook netjes konden afmaken met 25-22.

De tweede set was een kopie van de eerste set, maar toch lieten we al snel zien dat wij de betere partij waren. Harde aanvallen werden afgewisseld door slimme tikballen achter de blokkering, en ook werd er weer een succesvolle dubbele wissel toegepast.  Ondanks dat we soms wat punten tegen kregen, bleven we vertrouwen houden in ons eigen spelletje, waardoor we in het veld lekker relaxt konden blijven spelen. Uiteindelijk wisten we de tweede set met 25-19 te winnen.

In de derde set kregen we ook grip op de diagonaal van Zwolle, die in de eerste twee sets toch wel wat harde aanvallen bij ons erin had geslagen. Met een goede blokkering vanuit onze kant, en goede verdedigingsacties in het achterveld haalden wij nu deze punten binnen. En ook nu werd de dubbele wissel weer ingezet, en dat terwijl Danae net zo goed bezig was met haar sprongserve serie! De derde set wonnen we met 25-20.

De vierde set konden we iedereen laten spelen, wat ook wel laat zien dat we een gelijkwaardig team hebben, waarbij we iedereen nodig hebben en kunnen laten spelen! Maar ook deze set was Danae weer de pineut, want wéér werd ze tijdens een sprongserve serie (inclusief aces) eruit gewisseld door middel van de dubbele wissel. Aardige coach hebben we ook hé J Maar ook Jill liet zien dat ze een prima sprongserve heeft, nadat na haar eerste serve (uit stand) duidelijk werd gemaakt dat ook zij de sprongserve moest doen. Alles onder het mom van “een leven lang leren”. Deze set hebben we strak uitgespeeld en hebben we met 25-13 gewonnen!

De eerste volle winst met 5 punten is dus binnen voor dit seizoen, en dat smaakt naar meer! Volgende week zaterdag 13 oktober zijn we te gast in Wierden, waar om 13.30 de wedstrijd tegen WVC Wierden op het programma staat. En op zaterdag 20 oktober kunnen jullie ons weer aanmoedigen in Ootmarsum, want dan spelen we om 15.00 tegen Tjoba Klazienaveen!

gh @ VoV, verslag Ilse Kamphuis, Springendal Set – Up Dames 2. Archieffoto Jan van den Noort.