Eerste zege Heva VCV laat op zich wachten

VoV, 07-10-2018. 18:48 uur. De eerste winst voor de meiden van HEVA VCV bleef helaas ook afgelopen zaterdag weer uit. VCV ging op bezoek in Tubbergen waar ze de dames van Dynamo als tegenstanders troffen. Beide teams zijn niet geheel onbekenden van elkaar, zo hebben ze in de voorbereiding begin september al kennis met elkaar gemaakt. Beide teams hebben zich dus goed voor kunnen bereiden omdat het spel niet geheel onbekend meer was.

Dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren was gelijk in de eerste set al duidelijk. Vanaf het begin af aan moesten de dames van HEVA VCV wennen aan het snelle spel van Dynamo. Achterstanden moesten weggewerkt worden en het bouwen aan een voorsprong kwam niet helemaal goed uit de verf. Uiteindelijk uitte zich dit toch in een erg spannende set maar bleef het eerste punt in Tubbergen 25-23.

Het gevoel dat er meer in moest zitten bleef in de hoofden van de dames uit Varsseveld zitten. Minder fouten, nauwkeuriger spelen en meer afwisselen. Het fanatisme moest soms wat afgeremd worden door de tweede scheids maar het harde werken heeft er voor gezorgd dat het tweede punt van de wedstrijd mee ging naar Varsseveld via 28-30.

Toch slopen er steeds meer fouten en onnauwkeurigheden in het spelletje. De opslag was niet goed onder controle en het spel te wisselvallig. Hierdoor ging de derde set naar de dames van Dynamo.

Één punt was niet voldoende, VCV knokte  zich weer terug in de wedstrijd. De opslag liep beter, er was meer afwisseling en de beleving was terug. De dames lieten zien nog niet klaar te zijn met de wedstrijd en sleepte er een vijfde set uit. 17-25

Het was knokken tot aan het eind. Er moest hard gewerkt worden, en niks ging vanzelf.  Helaas ging de laatste set met 15-12 naar de thuisspelende ploeg en gingen er niet meer dan twee punten mee in het gesponsorde Noot autoverhuur busje terug naar Varsseveld.

Zaterdag 13 oktober staat de wedstrijd tegen VC Bolsward op de agenda, om 16:45 uur zal het eerste fluitsignaal hoorbaar zijn in HYDRA sportcentrum van Pallandt te Varsseveld.

gh @ VoV, verslag van Kyra Ulfman, Heva VCV dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.