Echt waar! The Green Army is back!

VoV, 24-09-2019. 6:27 uur. Ja lieve mensen, we zijn er weer. De soldaten van de Green Army  van Armixtos Amsterdam staan weer paraat. De afgelopen weken hebben we keihard getraind en geoefend, zodat we weer een top seizoen gaan beleven. En zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De eerste echte competitiewedstrijd! We mochten aantreden tegen Taurus D1 in Houten. We speelden pas om 19:00, dus dat betekende dat iedereen braaf om half 6 in de kantine zat met een bakje pasta. Koolhydraten en vitamientjes, check!

De eerste set begonnen we met een dikke achterstand. Nu de wedstrijd weer ergens om ging, hadden we ineens moeite om met de spanning om te gaan. Onze foutenlast lag hoog, waardoor we tegen een 12-5 achterstand aan keken. Gelukkig konden we een sprintje trekken en waren we weer bij op 14-14. In het midden speelden we zelfs heel goed en namen een voorsprong op Taurus. Ineens speelden de zenuwen weer een rol spelen, waardoor alles net niet liep. Ondanks dat onze Captain Malou (herstellende van een knieblessure) een schitterend scoringspercentage van 66% had, lukte het ons niet om de set naar ons toe te trekken. Eindstand: 26-24.

Huppakee, spelers wisselen en weer gaan met die banaan. Naar mate de wedstrijd vorderde gingen wij steeds beter spelen. De pass ging beter en we konden makkelijker de gaatjes vinden. Onze blokkering ging ook steeds beter, al zal de 2e scheids hier misschien anders over denken. De beste man kreeg een bal via onze blokkering tegen zijn neus (Nogmaals sorry scheids!). Deze man was echter een echte bikkel. Een paar minuten later speelden we weer verder met een 2e scheids zonder bril, maar wel met pleister.  We hadden moeite om de ballen in één keer op de grond de krijgen bij Taurus, maar geduld wordt toch vaak beloond. De tweede set: 20-25.

De derde en vierde set verliepen vrij makkelijk. Passjes kwamen aan, setjes lagen lekker en ballen werden op de grond geknald. De bank had er ook zin in, dus nieuwe liedjes werden er gelijk in geknald. Taurus was zeker geen slechte ploeg, maar had moeite om het niveau vast te houden. Hierdoor konden wij halverwege de set doorduwen en met een ruime voorsprong de set afsluiten. Eindstand: 14-25 en 15-25.

Dus lieve mensen, de eerste vier puntjes van het seizoen zijn binnen. Laten we hopen dat onze dieselmotortjes wat sneller gaan werken, zodat we geen punten onnodig meer laten liggen. We zijn blij om weer op het veld te staan en gaan lekker ballen met z’n allen.

Uiteraard zien we u graag weer op de tribune om ons naar de overwinning te schreeuwen. En dat kan toevallig zaterdag! Om 16:00 spelen wij in ons thuishonk in de Pijp. Komt dat zien en drink daarna lekker een paar biertjes met ons mee. Tot dan!

gh @ VoV, verslag door Lindsay Scheerder, Armixtos Dames 1.