Een dikke pluim voor Volley Tilburg D1

VoV, 16-12-2019. 14:26 uur. Na een week met heel wat persoonlijke kwaaltjes hier en daar, stond de wedstrijd van afgelopen zaterdag in teken van elkaar helpen en vechten met het hele team. Daar waar sommige meiden minder energie konden geven en moesten focussen op alleen de individuele taken, konden anderen weer compenseren en extra vertrouwen geven. Met die taken gingen we dan ook vol goede moed het veld op, om 19:10 uur tegen VollinGo in sporthal de Zebra, te Gouda.

De starting six (Dennis had niet heel veel te kiezen): Kim en Femke, Lotte en Finke, Loni, Maartje en Floor, startten we de wedstrijd niet al te scherp. Ondanks dat de koppies goed stonden en iedereen elkaar goed aansprak en hielp, maakten we net te veel eigen fouten om het VollinGo echt moeilijk te maken. Ook richting het einde van de set bleef het nog te tam waardoor we niet in ons eigen spel kwamen. 25-20 verlies, maar de potentie was er om met net wat meer verzorging, punten te gaan pakken.

Door naar set 2. Met 6-2 keken we meteen tegen een achterstand aan die we pas bij 16-15 bij wisten te trekken. Toch liep VollinGo weer uit naar 20-16 door een paar kostbare foutjes achter elkaar aan onze kant. Vanaf dit punt kantelde de wedstrijd. We kregen meer vat op de aanval van VollinGo, vooral Finke zat overal met de handjes lekker bij en die kill – blocks maken indruk op de overkant. VollinGo ging meer eigen fouten maken waardoor wij bijkwamen tot 23-22. De eerste de beste kans op setpunt maakten we dan ook meteen met een heerlijk eenmansblok van Loes, hoppa! 23-25.

De nieuwe energie namen we direct mee naar set 3, waarin we met een mooie voorsprong startten met 0-4. Toch zakten we hierna weer even weg, iedereen was net wat minder secuur en dit kost ons de voorsprong: 7-6. De rest van de set ging heel erg gelijk op maar uiteindelijk trokken wij net aan het kortste eind, 25-22 verlies. 2-1 in sets voor VollinGo.

Set 4 begon net zo scherp als de vorige set. Door de steady passjes van Floor, die de hele wedstrijd goed dirigeerde vanuit het achterveld, kon de aanval prima gevonden worden. Vooral Lotte stond de ballen lekker in te slaan en ook mentaal was Lot van grote waarde. Die voorsprong zette we door tot 6-12. De energie was goed, iedereen hielp elkaar waar nodig en er werd plezier gemaakt, terecht!

Dan sloop er toch (ook net als de vorige set) weer een mindere fase in; met 11-14 vocht VollinGo zich langzaam terug. En daar was onze Loes weer (die haar laatste wedstrijd van het seizoen speelde, meh), met twee lekkere acejes! Dit gaf ons voldoende vleugels voor een voorsprong die we tot het einde van de set niet meer weggaven: 17-25, op naar de 5e set.

Zoals we voor aanvang van deze set terecht tegen elkaar riepen; een scherp begin is de key tot winst. Zo gezegd, zo gedaan; bij kantwissel stonden we op 4-8 voor en toen wisten we, deze wedstrijd geven we niet meer af. 8-15 winst en zo was de wedstrijd van ons! Het was dan kwalitatief misschien niet de meest mooie wedstrijd die we gespeeld hebben, maar gezien de zieke-week die we achter de rug hadden en de manier waarop we heel de wedstrijd elkaar gesteund hebben, mogen we onszelf een dikke pluim geven voor dit resultaat.

Lekker uitrusten en nagenieten, zodat we maandag weer een fris en fruitige week in gaan richting de laatste wedstrijd van dit jaar: op 21 december spelen we nog een wedstrijd tegen Stravoc, in Stramproy.

gh @ VoV, verslag door Maartje van Gestel, Volley Tilburg Dames 1.