Keistad, de beste van Utrecht. En Nederland?

VoV, 16-12-2019. 14:43 uur. Afgelopen zaterdag stond de eerste hindernis van het dit rijtje op het programma: de wedstrijd tegen de studenten uit Utrecht. Tegen Protos hebben wij vorig jaar de strijd om het kampioenschap gewonnen. De onderlinge wedstrijden eindigden toen altijd in een vijfsetter en dus wees alles erop dat ook dit een spannende pot zou worden.

Na het voorstellen van de scheidsrechters, grensrechters en de ballenkinderen werden de namen van de Starting Six van AVV Keistad aan het publiek voorgesteld. Nummer 1: Djim Baas, nummer 2: Mart van Leeuwen, nummer 7: Erik ten Asbroek, nummer 9: Rufus Velhorst, nummer 10: Alwin Hendriks en met nummer 14: Tobias Edskes.

Vanaf de eerste service begonnen de mannen van AVV Keistad scherp aan de wedstrijd. De pass werd goed gebracht door Erik en Djim had hierdoor zijn aanvallers voor het uitkiezen. Dit resulteerde in combinatie met goede servicebeurten in een snelle setwinst, 25-16.

De tweede set begon nog knallend met een harde bal via het blok door Mart, maar helaas liepen wij al snel tegen een achterstand aan. Met een stand van 18-24 leek de set van ook gespeeld. Maar daar dachten de mannen van Keistad anders over. Onder leiding van Djim en Tobias werden de koppen bij elkaar gestoken en werd besloten om er nog een keer 100% voor te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Door een goed invallende Joost de Mie halverwege de set en een goede servicereeks van Djim werd Protos onder druk gezet. Ballen werden van de grond gehaald en punt voor punt kwamen wij dichterbij de vierentwintig. Na zes setpoints weggewerkt te hebben lag de set weer helemaal open. We sleepten hem uiteindelijk binnen met een punt uit de sprongservice van Erik. (27-25).

Door de comeback in de tweede set was het knak en doei voor de mannen van Protos. Niets lukte meer en de laatste set werd dan ook gemakkelijk door Keistad binnengesleept, 25-17.

Dat we de beste van Utrecht zijn is nu wel duidelijk. Voor aankomende zaterdag staat een hele andere uitdaging op het programma: zijn wij ook de beste van Nederland? Dit mogen wij uitvechten in de kwartfinale van de Nationale Beker tegen de mannen van SAMEN. Lycurgus.

Tot zaterdag om 16:00 uur in de Amerena!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Kirsten de Vries, AVV Keistad.