Een goed begin voor Sliedrecht Sport II

_MG_4197

“Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, onze eerste competitiewedstrijd. Hiervoor mochten we in eigen huis aantreden tegen het tweede team van Alterno. In de voorbereiding hadden wij ook tegen dit team geoefend en wisten dat het en spannende pot kon gaan worden!

De eerste set werd begonnen met Famke, Anke, Joanne, Lisette, Nienke, Laura en Dorijn. We gingen wat twijfelend van start. Mooie punten wisselden zich af met onnodige fouten, wat resulteerde in een 11-16 achterstand. We wisten nog terug te komen tot 19-21 maar verloren de set uiteindelijk met 20-25.  In de tweede set kwam Aukje erin voor Famke. Het spelbeeld bleef desondanks ongewijzigd. Aan het einde van de set mocht de veertienjarige Iris Kerkhof haar debuut maken, EN HOE! Toch trok Alterno aan het langste eind: 21-25.

Dus met 2-0 achter, nu moest het gebeuren! Annemiek kwam in het veld voor Laura en met de jongst mogelijke passlijn werd het spel stabieler waardoor Aukje alle aanvallers kon bedienen. Al snel werd er een gat geslagen:16-10. Aan het einde van de set kwam Nienke terug in het veld voor de nodige ervaring om deze set binnen te slepen, 25-21. Dat was één! De vierde set bleef de laatste opstelling staan. Tot ver in de set liepen we achter de feiten aan. Famke kwam erin om het team een boost te geven. Dit werkte waarna we een achterstand van 14-16 wisten om te buigen naar een voorsprong van 21-20. Na een zinderend slot stond er 26-24 op de telborden. Het eerste punt was binnen!

Als je eenmaal bent teruggekomen van zo’n achterstand, wil je meer. Met het doel voor ogen werd er al snel een gat geslagen en al stond het 12-7. Alterno stribbelde nog even tegen maar uiteindelijk wonnen we de set met 15-13. Dat betekende een 3-2 overwinning! Een beter begin hadden wij ons niet kunnen wensen.

Ondanks de concurrentie van de Oranje dames was er nog aardig wat publiek. Alle supporters hartelijk bedankt, het heeft ons geholpen!

(Wedstrijdverslag van Laura Kerkhof, Sliedrecht Sport dames 2. Foto Rudy van ’t Rood)