Thor niet opgewassen tegen Volley Tilburg

Thor20152016rsz

Na een mooie eerste 3-1 zege op Peelpush II startte de dames van THOR vol goede moed aan de wedstrijd tegen potentiƫle titelkandidaat Volley Tilburg. Het publiek liet het afweten in sporthal De Waard. Niet geheel onlogisch, want op dezelfde tijd speelden het Nederlands Dames Volleybalteam de halve finale van het EK.

De eerste set ging tot de 15 punten gelijk op, maar THOR kreeg steeds meer moeite om te scoren waardoor Volley Tilburg de eerste set naar zich toe trok met 19-25. De tweede set vertoonde hetzelfde beeld, maar nu was THOR degene die wel kon scoren. De servicedruk was groter, waardoor THOR meer ballen kon blokkeren. Dit leverde een 25-20 winst op. Met 1-1 als setstand gaven beide ploegen zich niet zomaar gewonnen.

De derde set ging wederom gelijk op, maar door fouten op verschillende posities gaf THOR het heft uit handen en verloor de derde set nipt met 23-25. In de vierde set liet THOR matig spel zien. De servicedruk was minimaal, THOR had moeite met de servicedruk van Volley Tilburg, de set-ups bereikten met moeite de aanvalsters, waardoor het nog moeilijker werd om tot scoren te komen. Deze set werd ook verloren met een stand van 17-25.

Volley Tilburg speelde sterk, waardoor THOR niet hun eigen spel kon spelen. Dit resulteerde in een 1-3 nederlaag. De leerpunten uit deze wedstrijd worden meegenomen naar komende wedstrijd, want VCN – Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk Dames 1- staat op het programma. Zij staan momenteel eerste en spelen erg sterk. Er zal dus hard getraind moeten worden en er zal een maximale focus moeten zijn om punten te pakken van deze goede tegenstander.

(Wedstrijdverslag activiteitencommissie Thor via Roxane Treure)