Vizier op volleybal

 

Een Inter Rijswijk onwaardige wedstrijd

VoV, 12-03-2020. 3:38 uur. Tot op heden hebben de mannen van Inter Rijswijk elke week getracht met alle beleving en strijdlust te spelen. Vanaf december werd er een indrukwekkende serie neergezet, die keihard en meedogenloos werd beëindigd tegen de gasten van Webton Hengelo. Wil je er dan een verslag van schrijven… liever niet, kan ik u vertellen. Net als de wedstrijd van gisteravond, zal ook door deze hele zure appel heen gebeten moeten worden.

De mannen uit Rijswijk startten de eerste set zoals wel vaker wat onwennig, vertwijfeld en moeizaam. Dat is een gegeven. Meestal zijn de mannen in staat om de rug te rechten en er te staan, nu werd er zelfs een voorsprong genomen. Het verschil met vorige wedstrijden: in no time was deze als sneeuw voor zon verdwenen en daarmee ook het rechten van de rug. Als makke schaapjes werd ons de eerste set de hoeken van het veld getoond.

Het begin van de tweede set, was eigenlijk de nekslag voor de rest van de wedstrijd. Vanaf punt 1 stonden de mannen onder druk. Op iedere volleybalfacet werd er gefaald. Met nieuw elan werd in set 3 nog geprobeerd er iets van te maken. De strijdbaarheid die normaal in ploeg zit, ontbrak eigenlijk vanaf set 1. Er leek in de derde set nog iets van deze strijdbaarheid terug te komen, maar tevergeefs.

Geen sprankelende wedstrijd met veel passie en strijdlust. Een deceptie. Met beide voeten op de grond weer vooruitkijken naar de volgende tegenstander. AVV Keistad zal ons aanstaande zaterdag verwelkomen. Aan ons de taak om daar als team weer te presteren.

gh @ VoV, verslag door Pim Mossel, foto door Yunsong Yan.