Vizier op volleybal

 

Donitas H2 naar zege in IJsselmuiden

VoV, 12-03-2020. 3:33 uur. Gewapend met desinfecterende handzeep en Vera kwamen wij aan IJsselmuiden, waar ze nog niet bekend waren met het Corona virus. Omdat wij als de dood zijn voor een griepje, werd er door de wedstrijdleiding besloten elkaar voor de wedstrijd een boks te geven in plaats van een vieze hand.

Dit hygiëne beleid werd echter vergeten nadat wij met een uitstekende serviceserie het eerste set punt binnenhaalde, waarna we elkaar feestelijk begroette met een fijne zweetknuffel. De tweede set was er duidelijk meer moeite met de goede blokkering van de tegenstander. De passer lopers aan de zijde van IJsselmuiden bleken soms ook dikke klap’n te kunnen maken.

Op naar de derde set en vierde set, waar wij zeer geïmponeerd raakten door de alom sportieve libero aan de overzijde. Net zoals in Groningen blijkt het namelijk dat meneer, dat met een bloeddruk van 220 / 160 over het veld heen raast, over een bijzonder staaltje amateurpsychologie te beheersen.

Ballen vasthouden, spelonderbrekingen en als kers op de taart het fysieke imponeren tijdens een set wissel met onze 98 kg zware Niklas. Deze exceptionele teamspeler is zelfs tactisch onderlegd, door zich aan het eind van de wedstrijd buiten de pass te positioneren. En dat is toch bijzonder knap voor een pass specialist.

Uw favorieten weten inmiddels beter, en mede dankzij onze jarige Thomas klapten wij de vierde set uit met een 25-14 zege. 1-3 Winst.

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 2. Foto Jan van den Noort.