Eén puntje voor VTC Woerden D1 vs. Thor

VoV, 15-02-2023. 6:50 uur. Zaterdag 11 februari speelde Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 tegen Thor Dames 1.  Ondanks de inzet, strijdlust en het doorzettingsvermogen verliest VTC Woerden de wedstrijd met 1-3 van hun directe concurrent.

De eerste set komen de dames van VTC Woerden al snel op een achterstand van 2-9. Ondanks een time-out en een wissel aan de kant van Woerden loopt Thor met een sterke serviceserie verder uit naar 5-15. Er wordt nog een dubbele wissel ingezet, maar dat mocht niet baten. De eerste set verliest Woerden met 11-25.

De tweede set loopt redelijk gelijk op tot 14-16, waarna een serviceserie van Thor volgt. Bij Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 wordt een dubbele wissel ingezet, maar voor de spelverdeelster is het lastig om de aanvallers goed te bedienen en de aanvallers komen niet goed tot score. Bij 17-23 achterstand wordt er hard terug geknokt en er wordt druk gezet met de service. Helaas eindigt de tweede set met 22-25 verlies.

De derde set start Woerden niet sterk, wat resulteert in een achterstand van 1-7. Daarna herpakt Quadrant Bouw VTC Woerden zich. Er wordt beter gebruik gemaakt van de hoeken om te scoren. Woerden komt op een voorsprong van 14-11 te staan. Thor vecht zich terug met een sterke service en loopt verder uit. Ook Woerden weet de servicedruk terug te vinden en komt terug tot 22-24. Ondanks nog een wissel wordt de derde set verloren met 22-25.

De vierde set wordt gestart met een andere opstelling. De druk om te moeten winnen is eraf bij de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 en dat is te zien in het spel. Er wordt vrijuit gespeeld en al snel staat Woerden op een voorsprong van 10-2. Het sterke spel wordt vastgehouden. Thor komt nog even terug, maar de laatste set gaat met 25-15 winst naar de dames van VTC Woerden.

gh @ VoV, verslag van Lianne de Langen, speelster Quadrant Bouw VTC Woerden D1.