Een sportieve kater bij VC Velden

logovcveldenRSZ2VoV, 19-03-2017. 1o:52 uur. Geen kater van de alcohol, maar wel van de wedstrijd van gisteravond. Het belangrijke duel om de p/d plek tegen Zaanstad stond op het programma. En helaas kwamen we maar met 2 punten terug naar Velden.

De eerste set ging gelijk op tot aan de tien punten en toen was het ineens helemaal weg. De pass kwam niet meer aan het net en als die er wel een keer kwam scoorden de aanvalsters niet. Binnen no – time was de set voorbij en stond het 1-0 voor Zaanstad. We moesten uit een ander vaatje tappen, dat was duidelijk.

In de tweede set ging het weer gelijk op, maar bracht de dubbele wissel met Michelle Gortz en Ivon Dings het gewenste gaatje. We liepen een aantal punten uit en wisten dit goed vast te houden. Met 18-25 wonnen we de set en brachten we de stand op gelijke hoogte.

Ook in de derde set was goed te zien dat we aan elkaar gewaagd waren en niemand van plan was de punten cadeau te geven. Met een goed spelende Michelle Thijssen in de pass en verdediging kreeg deze set een hele spannende eindfase. Hierin blonk ook Emmy Janssen uit, met een aantal hele belangrijke scorende aanvallen. Zaanstad kwam een aantal keer op setpunt, maar het was Lianne Gortz die onze eerste kans aangreep en de 28-30 binnensloeg.

In de vierde set mocht Sanne Verbeek, na ruim een jaar, weer haar eerste punten spelen bij DS1! Blokkerend zat ze er goed bij en kwamen we nog op een 3-5 voorsprong, maar vanaf dat moment liepen we alleen nog maar achter de feiten aan. We kregen twee keer een serviceserie tegen, waar we te weinig tegenover konden zetten. Er werd hard gewerkt, maar op verkeerde momenten werden er knullige fouten gemaakt. Zo ging de vierde set met 25-22 naar Zaanstad en mochten we ons opmaken voor weer een vijfsetter.

In deze vijfde set wilde iedereen te graag, waardoor we overal en nergens stonden. Chaos in het achterveld zorgde voor timide spel aan het net. Bij de wissel stonden we al met 8-5 achter en was de frustratie bij ons van de hoofden af te lezen. Zaanstad kon deze voorsprong nog iets verder uitbreiden en won de set met 15-9 en zo ook de wedstrijd met 3-2.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dan tegen Stravoc. Om 19:00 uur spelen wij in Stramproy tegen de nummer 6 van dit moment. Thuis wisten we knap met 3-1 te winnen, maar we kunnen jullie aanmoedigingen hard gebruiken op zaterdag 25 maart!

gh @ VoV, verslag van Yvon Dings, VC Velden.