Vizier op volleybal

 

Éénmaal winst NL-duo’s in Italië en Frankrijk

VoV, 02-09-2023. 5:42 uur. Bij de Beach Pro Tour Future-toernooien in Corigliano Rossano (Italië) en Montpellier (Frankrijk) waren de Nederlandse duo’s gisteren niet erg succesvol. Alleen Nijland/ Verberne konden met een zege van het veld stappen.

In Corigliano Rossano zijn Mees Sengers en Dirk Boehlé als tweede geplaatst. Zij speelden tegen een duo uit Noorwegen en verloren met 0-2. Een spannende eerste set ging met 20-22 naar de Noren, die daarna in de tweede set met 16-21 de winst binnen haalden.

Quinten Groenewold en Sam van der Loo moesten hun meerdere erkennen in David Lanciano en Torner Hadar uit Israël. Na 17-21 en 21-19 moest de tiebreak de beslissing brengen. Die ging met een nipte 15-17 naar Israël.

Beide NL-duo’s gaan naar de verliezersronde in de poule en spelen daarin voor een plaats in de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale.

In Montpellier konden Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven tegen het duo Aye/ Aye niet het ticket voor de kwartfinale binnen halen. In de winnaarsronde van hun poule verloren ze met 2-0. Een afgetekende 21-10 en een veel minder ruime 21-18 bezorgden de Fransen de poulewinst en een plaatsje in de kwartfinale.

Erik Nijland en Yannick Verberne speelden in de verliezersronde tegen Burias/ Marty en slaagden erin met een 2-0 zege in het toernooi te blijven. Met 15-21 en 19-21 pakten ze de 0-2 zege.

Beide Nederlandse duo’s gaan in Montpellier door naar de Round of 12, die voor vandaag op het programma staat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.