Vizier op volleybal

 

Eerste Divisie B (m) in de startblokken!

VoV, 10-01-2020. 6:18 uur. De Eerste Divisie B bij de mannen is wat betreft de gespeelde wedstrijden een perfect plaatje. Alle teams speelden op de helft van de competitie bij de winsterstop 11 wedstrijden, koploper Sliedrecht Sport II en Skunk haalden nog snel op 21 december 2019 hun achterstallige wedstrijd in om voor dat perfecte plaatje te zorgen. Niks geen vertekende beelden dus in de stand, het is de keiharde stand, waar niets meer te rekenen valt en er geen als dit en als dat van invloed is op die stand, die er als volgt uitziet:

 Sliedrecht Sport II 45, Taurus II 39, Velo 36 en vierde is Zaanstad II 32.
 Compaen 28, VVU 27, VCV 25 en achtste is Skunk 24.
 Van Daal II 23, Inter Rijswijk II 23, NVC 21 en laatste is EMD-Tooling met 7.

Met 16 punten achterstand op een veilige negende plaats lijkt de kans op rechtstreeks behoud voor EMD Tooling maar gering. Totaal 16 punten inhalen terwijl er in de eerste seizoenshelft maar 7 behaald zijn behoort tot de volleybal Herculesklussen. Het is niet onmogelijk, maar een paar wondertjes zouden goed kunnen helpen om het te realiseren.

In de middenmoot zijn de verschillen gering Compaen is vijfde met 28 punten, NVC elfde met 21. Een paar ‘top or off-days’ en alles is weer anders. En daarom kan maar beter meteen vanaf de allereerste opslag voor het maximale resultaat worden gegaan. Bij de eerste opslag van 2020 staan tegenover elkaar:

 15:30 uur NVC vs. VVU.
 16:15 uur Zaanstad II vs. Inter Rijswijk II
 17:00 uur EMD – Tooling vs. MKB Accountants / VCV
 17:00 uur Velo vs. banierhuis Taurus II
 18:00 uur Compaen vs. Sliedrecht Sport II
 19:00 uur Skunk vs. HLB van Daal II.

We willen geen oude koeien uit de sloot halen en al helemaal geen oude stieren, doe dat dan ook niet, maar was er bij de heenwedstrijd tussen VVU en NVC niet wat aan de hand. Zou dat nog gevolgen hebben voor zaterdag? Extra motivatie van de ene of andere ploeg, nu NVC op een plek staat waar VVU vond dat ze thuishoorden.

Velo tegen Taurus II is een mooi affiche. De nummer twee en drie met een onderling verschil van drie punten. Velo verloor nog maar één keer thuis, Taurus leed al een paar uitnederlagen. Compaen krijgt de koploper op bezoek, altijd uitdagend om te bewijzen dat je op enig moment gewoon beter bent dan de koploper. Al zal het maar via setwinst zijn, maar liever drie setwinsten. Dan ben je echt beter. Maar Sliedrecht II verloor nog maar weinig buiten de Basis!

EMD-Tooling tegen VCV kan een eerste stap in de goede richting zijn voor beide. VCV om naar het linker rijtje te gaan, voor EMD om aan de punten-knabbel-periode te beginnen. EMD heeft thuis nog niet gewonnen, dus dat knabbelen kon weleens tegenvallen. Skunk en van Daal II zijn ranglijst buren, moge de beste winnen, al hoeft dat niet de ploeg te zijn die nu het hoogst staat. En bij Zaanstad II tegen Inter Rijswijk II lijkt de thuisploeg de betere papieren te hebben. Maar wellicht heeft Rijswijk nog een troef in de mouw.

We berichten er zondagmorgen over.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.