Vizier op volleybal

 

Wie maken de voorspellingen waar in 1AH?

VoV, 19-01-2020. 6:13 uur. Na een geweldige start van het seizoen was het bij debutant PDK in de laatste wedstrijden van 2019 kommer en kwel, voor wat betreft de uitslagen. Drie keer werd er achter elkaar verloren, hetgeen eigenlijk geheel onwaardig was voor de koploper van toen. Het koste hen de eerste plaats, Sudosa-Desto was er als de kippen bij om de nummer één positie over te nemen. De volledige stand per einde december was:

Sudosa-Desto 11-41, PDK 11-37, Olhaco 11-36 en vierde Orion II met 11-28
Apollo 8 11-26, Sovoco 11-26, VoCASA II 10-24 en achtste E.V.V. 8-22
Woudenberg 10-21, VC Sneek 11-19, Bovo 10-18 en laatste is CSV met 10-17.

Wat opvalt is het lage aantal gespeelde wedstrijden door E.V.V. en dat ze zaterdag weer vrij zijn. Het levert wel een erg vertekend beeld op. Verder staan twee debutanten op plaatsen waar ze aan het eind van het seizoen liever niet willen staan. En dat een paar keer winnen zomaar kan betekenden dat er een reuzesprong in de stand gemaakt wordt (er zit ‘maar’ 9 punten verschil tussen positie vijf en twaalf, als we even niet naar het aantal gespeelde wedstrijden kijken). Maar een reuzesprong voor de een kan dus ook een forse tuimeling voor de ander betekenen. De eerste punten van 2020 moeten zaterdag in de onderstaande duels worden behaald:

17:15 uur Sudosa- Desto vs. VoCASA II. Wij vullen een ééntje op ons volleybal totoformulier in.
18:00 uur PDK vs. Apollo 8. Ook een ééntje.
18:30 uur Focus4U Woudenberg vs. HHB Coaching CSV. Weer een ééntje
19:00 uur VC Sneek vs. De Hofnar Bovo. Het wordt eentonig, ook een ééntje.
19:30 uur Axell Claims Sovoco vs. Rabobank Orion Volleybal, één tweetje voor de verandering.

Waarom deze cijfers? Koploper Sudosa – Desto heeft thuis nog niet verloren. Maximaal een setje stonden ze per wedstrijd af. PDK is weer bij de les, heeft de tijd gehad om de nederlagen te evalueren en won in Borne met 0-4. Woudenberg won in Zwolle met 1-3 van CSV en zal het niet voor minder doen in eigen huis, Sneek was de reuzendoder en zal willen bewijzen dat het dat nog steeds is tegen mindere reuzen en ook zal de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd rechtgezet moeten worden. En bij Sovoco wisten we het niet meer, omdat we niet allemaal ééntjes wilden invullen.

We zullen zien in hoeverre deze cijfers juist zijn. Zondag morgen weten we het.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.