Vizier op volleybal

 

Eerste driepunter voor Volley Tilburg H1

VoV, 19-09-2022. 17:00 uur. Zaterdag startte voor Volley Tilburg heren 1 de competitie met de uitwedstrijd tegen Peelpush uit Meijel. Heren 1 won met 3-1 (23-25, 25-23, 15-25 en 20-25.

Coach Martijn Musters: “Deze wedstrijd konden we helaas niet beschikken over Thomas van de Ven, Thijs Princen (blessures) en nieuwkomer Bas van Meurs. Peelpush is een taaie tegenstander waarvan we in de oefencampagne nog met 2-1 verloren. We begonnen uitstekend, maar na twee wissels bij Peelpush begonnen we te twijfelen. We verspeelden bijna een enorme voorsprong en verloren set 2. In set 3 en 4 speelden we weer goed waardoor de eerste driepunter binnen is.“

Martijn en assistent Patrick Tonnaer begonnen met Rogier (sv), Niels van Son en Gijs Moonen (pl), Tim van den Berg en Tim Swaan -terug op het oude nest- (mid), Joeri Polman (dia) en Yannick Knechten als libero.

Mede dankzij sterke servicebeurten van Niels en Tim Swaan hield heren 1 Peelpush voortdurend onder druk en nam een 18-9 voorsprong. Aan het eind hield heren 1 nog een gaatje over van twee punten. In set 2 werkte die tussensprint van Peelpush nog door. De ploegen waren voortdurend in evenwicht, maar nu trok Peelpush met twee punten verschil aan het langste eind.

In de derde set pakte heren 1 de draad weer op. Peelpush kon niet in de buurt blijven en Joeri sloeg de 15-25 binnen. De 4de set verliep identiek aan set 3, nu sloeg Gijs de winnende binnen (20-25). In beide sets kwam spelverdeler Matthieu Winters (ook teruggekeerd op het oude nest en debuteren in het eerste) nog voor de service in het veld voor Tim van den Berg.

Komende week ligt de competitie stil in verband met het WK dames in Nederland. Heren 1 oefent dan om 14.00 uur in T Kwadraat tegen VIVES, nieuwkomer in de Topdivisie, dat de eerste wedstrijd eenvoudig won van Donki Sjot, met onder andere 96-voudig international Sjoerd Hoogendoorn. Op 1 oktober staat de eerste thuiswedstrijd op de planning, als VCV uit Veenendaal naar T Kwadraat komt (aanvang 18.00 uur).

gh @ VoV, Verslag door Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1. Foto Thijs Princen. Vlnr Rogier, Yannick, Joeri, Gijs en Tim van den Berg