Gepidae heren 1 wint zenuwslopende kraker

VoV, 19-09-2022. 17:14 uur. Afgelopen zaterdag was het dan zover, de vuurdoop van Gepidae in de Eerste Divisie. Na een intensieve voorbereiding met wedstrijden tegen Volley Zuid, VCN, De Burgst en WIK mochten de heren van Gepidae aantreden tegen Delft. In de voorbereiding bleek dat Gepidae dit seizoen iedereen nodig gaat hebben en dat het woord ‘intensiteit’ het woord van het jaar gaat worden. Dit bleek in de eerste wedstrijd van het seizoen ook weer het sleutelwoord.

De eerste set was er voor Gepidae er eentje om snel te vergeten. Na een matig begin met weinig ‘intensiteit’ kwamen de heren van Gepidae nooit in de wedstrijd. Veel slordigheden zorgden ervoor dat de heren uit Delft met speels gemak de set konden uitspelen. Met uiteindelijk een pijnlijke 25-15 overwinning voor Punch als resultaat.

De tweede set ging de switch om bij Gepidae. De spanning was eraf en de heren wisten dat er een tandje bij moest. Met dezelfde opstelling als waar de eerste set mee geëindigd was gingen de heren vol goede moed tweede set in. Nu de spanning eraf was gingen de heren van Gepidae veel vrijer spelen. Punch kreeg meer moeite om onder de servicedruk uit te komen. Door goed spel wisten de heren een mooie voorsprong te pakken met 18-22 op het scorebord. Echter, toen kwam er wat zand in de meter. Na een goede serviceserie van Punch kwam de druk weer bij Gepidae te liggen. Na wat onnodige fouten werd ook de tweede set verloren, 25-23.

De heren van Gepidae moesten nu iets voor elkaar krijgen wat zij niet gewend waren, een vijf setter. Gesterkt door de tweede set bleven de heren van Gepidae vechten voor elk punt. Dit leverde enkele spectaculaire rally’s op waar het publiek van kon smullen. Na een zinderende strijd wist Gepidae dit keer wel aan de goede kant van de streep te eindigen, 23-25.

Nu Gepidae de smaak te pakken had wilde zij kosten wat kost zorgen dat zij hier alsnog met de winst weg gingen. Beide teams hielden continue maximale druk op elkaar. Wat leidde tot weer een zenuwslopende set. Gepidae wist een klein gaatje te slaan halverwege de set en gaf dit niet meer weg. Met een uiteindelijk 22-25 eindstand.

De 5e set, iets wat Gepidae in de afgelopen jaren niet heeft meegemaakt. Het was opnieuw een nek-aan-nek strijd. Met behulp van een goede service en slimme dingen doen op de juiste momenten kon Gepidae de vijfde set naar zich toe kon trekken.

Een mooie vuurdoop in de Eerste Divisie voor de heren van Gepidae. Wiebe kan zijn man of the match award mooi op de schoorsteenmantel zetten. Na een goede wedstrijd waarin hij 17 punten kon opschrijven. Over twee weken mogen de heren van Gepidae de reis naar Groot-Ammers maken. Wij hopen jullie dan weer van spektakel te mogen voorzien.

gh @ VoV, verslag van Ingmar Limburg. Foto FB Gepidae Heren 1.