Eerste nederlaag Volley Tilburg Heren 1

VoV, 20-03-2023. 10:35 uur. Zaterdag werd vooraf tegen Inter Rijswijk een pittige pot verwacht, en dat bleek terecht na ruim twee uur volleybal. Een tot op het bot gemotiveerd Inter bleek, mede door een tomeloze inzet en geweldige verdedigende acties, een maatje te groot voor heren 1 (2-3: 25-22,22-25,19-25, 25-19 en 10-15).

De voorsprong op Sliedrecht H2 is geslonken tot vier punten, maar feit is dat heren 1 de titelkansen nog in eigen hand heeft. Coach Erik Kwantes: “Het is uiteraard zuur om in eigen huis tegen de nummer 8 tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan te lopen. Inter is een bijzonder team, dat punten pakt tegen de hogergeplaatste teams en het soms af laat weten tegen lager geplaatste teams. Complimenten overigens aan de mannen uit Rijswijk, die vochten voor elke bal.

Alle teams zijn er natuurlijk op gebrand om te winnen van ons, dus zullen we elke wedstrijd top moeten zijn. En dat waren we gisteren zeker niet. Op een paar spelers na haalde eigenlijk geen enkele speler zijn normale niveau. De eerste set wonnen we nog, maar de tweede geven we setwinst wel erg simpel uit handen door de ene na de andere bal uit te slaan. Dat kun je jezelf tegen zo’n gemotiveerd team niet veroorloven.

Laten we hopen dat dit verlies een wake-up call is. We hebben nog drie finales te gaan, waarin we er rekening mee moeten houden dat de tegenstanders er alles aan zullen doen om ons te slopen. Daar moeten we ons tegen wapenen.”

De eerste set begonnen Erik en Martijn Musters met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Thomas van de Ven (mid), Thijs Princen op de diagonaal en libero Thomas Jansen.

Beide teams hielden elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk kwam heren 1, mede dankzij twee servicebeurten van Thomas, met 22-17 voor. Een sterke servicebeurt van Inter-speler Rudie Döpp, die ook in het verdere verloop van de wedstrijd sterk serveerde, terug tot 22-21. Heren 1 was echter op tijd weer bij de les en Thomas besliste met een kill-block deze set.

Set 2, in dezelfde samenstelling verliep zowat identiek aan de eerste. Heren 1 kwam 20-15 voor, maar opnieuw was het Rudie Döpp die Inter langszij serveerde. Aan het slot was en een serie aanvallende fouten van heren 1, waardoor die set alsnog naar Inter ging.

Dat leidde tot de nodige omzettingen bij heren1. Mathieu Winters verving Rogier, Joeri Polman kwam in de basis als passer/loper en Niels van Son ging diagonaal spelen. Dat hielp helemaal niks, integendeel. De hele set liep heren1 achter de feiten aan en Inter won terecht deze set.

Rogier keerde in de 4de set sterk terug. Op zijn servicebeurt liep heren 1 weg naar 5-0. Die tik kwam Inter niet meer te boven, het gat bleef steeds een punt of vijf. Uiteindelijk won heren 1 met 25-19, en kon het zich opmaken voor de vijfde set. In de laatste set ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar vanaf een 9-8 voorsprong nam Inter het initiatief en maakte de set met 15-10 af.

Komende zaterdag wacht heren 1 weer een pittige tegenstander als het in Oostzaan op bezoek gaat bij Compaen. Een team in de winning mood, dat de laatste twee uitwedstrijden (bij Inter!!! en tegen Zaanstad) wist te winnen en zich zo boven de degradatiestreep speelde.  Hopelijk is heren1 dan weer volledig bij de les en kan het de voorsprong op Sliedrecht in tact houden.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg. Op de foto Tom Chermin valt aan tegen Inter, Verder vlnr Joeri Polman, Rogier Raemaekers (1) en Thijs Princen (2).