Rivo Rijssen maakt favorietenrol niet waar

VoV, 20-03-2023. 10:40 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen de ploeg uit Rijssen en Assen op het programma. Op papier zou het een eenvoudige 3-0 overwinning voor Rivo moeten zijn, maar in een rommelige wedstrijd bleek niets minder waar.

Rivo kwam in de eerste set meteen onder druk te staan. De pass was niet geweldig en aanvallend werden er te veel fouten gemaakt. Vanaf het begin liep Rijssen achter de feiten aan en een gat van drie punten liep uit naar negen. Assen won de eerste set met gemak, 16-25.

De tweede set werd er met Maud Timmerman op midden gestart die haar comeback maakte na een enkel blessure. Passer loopster Evie Paalman zorgde voor wat rust in de pass en Rivo herpakte zich na een slechte eerste zet. De set werd gewonnen met 25-22.

Beide ploegen bleven in de volgende twee set erg aan elkaar gewaagd. Sudosa won de derde set waar Rivo de 4e set weer naar haar toe trok. Het kwam dus aan op een 5e set.

In de 5e set was het wederom Sudosa dat scherper startte. De ploeg uit Assen liep zelfs uit naar een comfortabele 8-13 voorsprong, ondanks een dubbele wissel aan de kant van Rijssen. Met de uitstekend serverend Lieke Brouwer leek het nog even de kant van Rijssen op te vallen, maar bij een stand van 13-13 pakte Sudosa toch de side out. Daarna werd met een direct punt uit de serve de wedstrijd beslist.

Rivo staat nu zesde in de Topdivisie en heeft volgende week een kans om het kampioenschap van Alterno met een weekje uit te stellen. Niks te verliezen en vol er in.

gh @ VoV, verslag van Rivo Dames1. Foto Jan van den Noort.