Eerste nederlaag voor Eurosped

VoV, 12-11-2018. 5:05 uur. Voor Zwolle libero Kim de Wild was het gisteren wel een bijzonder partij, zij kwam met Regio Zwolle Volleybal, haar nieuwe club, terug naar Vroomshoop voor de topper tegen haar oude club Eurosped. En gezien de stand op de ranglijst ( Eurosped ongeslagen koploper, Zwolle derde) had de wedstrijd ook zeker nog wel een andere lading, die van niet mogen en willen verliezen.

Voor Zwolle pakte het perfect uit, zij vertrokken met een 0-3 zege via de setstanden 18-25, 20-25 en 14-25. Dat laat weinig te raden over. De gasten waren drie sets de duidelijk bovenliggende partij, met in de derde set een afstraffing voor de thuisploeg. Het zal wel een van die wedstrijden geweest zijn die elk seizoen bij ieder team een keer voorkomen. Het lukt van geen kant, jammer dat het dan in een topper gebeurt, mooi dat het voorbij is.

“Het was van onze kant echt een hele goede pot”, vond libero Kim de Wild op Sportief Zwolle, zij zag haar ploeg in de eerste set vanaf het begin het initiatief nemen mede door goed verdedigend werk van haar en veel servicedruk. Het resulteerde via 18-25 in een 0-1 voorsprong.  Eurosped maakte in deze set een stuk of acht servefouten en zodoende kwam Zwolle eigenlijk niet in de problemen.

Zwolle bleef in de tweede set het goede niveau vasthouden, Eurosped kwam beter uit de verf dan in de eerste doorgang maar kwam tekort voor setwinst. Zwolle pakte de set met 20-25 en had het eerste puntje binnen. Dat werden er drie, toen de gasten in de derde set niet meer af te stoppen waren en erg dominant heel vlot naar een 14-25 stand liepen. Binnen het uur stond de 0-3 op het scorebord en was de strijd gestreden.

Topscorer van de partij werd Ester de Vries van Zwolle met 14 gescoorde punten. Vera Mulder van Eurosped maakte er 10, alleen zij kwam bij de thuisploeg in de dubbele cijfers.  Serverend had Zwolle met 2 om 8 veel voordeel, blokkerend waren de ploegen aan elkaar gewaagd met 8 om 7 blokpunten (Annelien Alons blokkeerde 4 keer raak voor Zwolle) en aanvallend was Zwolle de duidelijk bovenliggende partij. Met 21 om 34 aanvallende punten.

Eurosped blijft wel koploper, maar zag de voorsprong op de nummer twee van vier punten naar één slinken.