FAST bezwijkt onder Sneker druk

VoV, 12-11-2018. 5:11 uur. Het carnavalsseizoen is zondag begonnen. In de Activiahal in Sint Anthonis was er voor FAST echter weinig reden voor een feest. De sinds vier wedstrijden ongeslagen Roze Brigade werd er met 1-3 verslagen door een beter VC Sneek. De setstanden waren 15-25, 23-25, 25-18 en 18-25.

In de sfeervolle Activiahal legden de Friezinnen de druk vanaf de eerste balwisseling bij FAST. Daardoor liepen de speelsters van trainer Bijsterbosch al vroeg tegen een ruime achterstand op en ging de set met 15-25 naar VC Sneek. FAST hield in de tweede set lang gelijke tred met de tegenstander. Pas bij 17-20 slaagden de bezoeksters een kloof te slaan, die FAST bij 23-23 ongedaan maakte. Sneek hield de zenuwen in bedwang en nam via 23-25 een 0-2 voorsprong.

Vechtend voor de laatste kans eiste FAST de derde set op. Door een sterke servicereeks van Annemiek Manschot demarreerde de Roze Brigade van 13-13 naar een 21-13 voorsprong. Met 25-18 keerde de spanning terug. De hoop op volledige comeback smolt als sneeuw voor de zon toen VC Sneek in de vierde set in no time uitliep naar 0-8. FAST sprokkelde nog punten bij elkaar maar verder dan 18-28 lieten de Friese gasten het niet komen.

De 1-3 nederlaag kwam aan bij de speelsters van FAST. Het verlies kwam voor trainer Harmen Bijsterbosch niet als een donderslag bij heldere hemel. “In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Sneek heeft ons echter met een druk opgezadeld waar we veel moeite mee hadden. Na de tweede set konden we ons niets meer permitteren. Sneek nam wat gas terug en schakelde in de vierde set weer bij. We hebben een goed team maar we misten vandaag drie speelsters door lichte blessures. Dat is teveel van het goede.”

gh @ VoV. Verslag en foto van / via Jos Gröniger, PR – Commissie FAST.

Noot: Bij FAST werden Danielle Bosman en Lisa Kersten (beide 14 punten) de meest scorende speelsters, bij Sneek waren dat Hester Jasper (17 punten incl. 4 aces) en Lieze Braaksma (16 punten incl. 5 blokpunten)