Vizier op volleybal

 

Eerste play-off duel. Sliedrecht vs Sneek

VoV, 17-04-2019. 6:15 uur. Vanavond wordt in de Basis in Sliedrecht de aftrap gegeven, klinkt raar voor volleybal, dan maar de eerste opslag gedaan voor de ‘best of five’ finalereeks tussen de Sliedrecht Sport en VC Sneek.  Om het Nederlandse kampioenschap bij de dames. Vanaf 2015 ging de titel steeds naar één van beide, in 2015 en 2016 pakte Sneek het goud, in 2017 en 2018 was Sliedrecht de beste van Nederland.

Beide teams zijn elkaar dit seizoen al vier keer tegengekomen. Drie keer ging de winst naar de huidige landskampioen. In het reguliere seizoen won de ploeg van Vera Koenen met 0-3 in Sneek en met 3-1 in de Basis. Sliedrecht sloot als koploper het reguliere seizoen af, Sneek werd daarin derde.

In de Kampioenspoule was er een 3-1 zege in de Basis, maar ook een 3-2 nederlaag in Sneek, toen de thuisploeg uit verloren positie nog de winst binnen sleepte.  Sliedrecht won dit seizoen al de Super Cup ( 3-1 vs Eurosped) en de Nationale Beker (3-0 vs Apollo 8) en gaat uiteraard voor de Tripple.

Sliedrecht Sport is op basis van de seizoenshistorie de favoriet, Sneek de underdog. Zowel van Sliedrecht als van Sneek zijn speelster(s) geselecteerd voor de longlist selectie van Oranje. Bij Sneek is dat passer loper Hester Jasper, bij Sliedrecht Sport zijn dat libero Florien Reesink, midspeelster Demi Korevaar en spelverdeelster Sarah van Aalen. Op zijn vroegst kunnen zij zich op 25 april bij de overige speelsters van de Oranje selectie voegen, na de derde wedstrijd, en op zijn laatst op 12 mei, na het vijfde duel.

Indien onze info juist is zal de wedstrijd door Sliedrecht Sport TV op hun YouTube kanaal rechtstreeks via livestream worden uitgezonden. Vanaf 19:25 uur.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Jan van den Noort.