Vizier op volleybal

 

PD voor een plek in Eerste Divisie (v)

VoV, 17-04-2019. 6:20 uur. Aanstaande zaterdag wordt er in twee sporthallen om een plaats in de Eerste Divisie bij de dames gestreden. De nummers tien uit die divisies zijn de gastheren voor de ploegen die als tweede in de Tweede Divisies eindigden.

VC Bolsward is thuisploeg en ontvangt Wevo ’70 en Dash. Dash werd in de Tweede Divisie A met drie punten achterstand op VC Zwolle D3 tweede, heel ruim voor Sudosa – Desto dat 23 punten op hen toegaf. Wevo ’70 eindigde in de Tweede Divisie B op het één na hoogste schavotje, vijf punten achter Apollo 8 D2 en negen punten voor SSS Barneveld. Hoe de verhoudingen onderling liggen tussen de ploeg die vorig jaar de p/d won (Bolsward), de ploeg die vrijwillig degradeerde (Dash) en de runner up uit Weerselo weten we zaterdag avond.

In Bolsward ziet het wedstrijdschema er als volgt uit:

  • 13:30 uur Wevo ’70 vs VC Bolsward
  • 15:00 uur Dash vs Wevo ‘70
  • 16:30 uur VC Bolsward vs Dash

Uit de Eerste Divisie A degradeerden VC Zwolle D2 en Tjoba, hun plaatsen worden ingenomen door Apollo D2 en VC Zwolle D3. Promotie was er voor Sudosa – Desto, Veracles en / of WSV Warnsveld zal die plaats gaan innemen. Uiteraard kan ook een ploeg die zich in noord / oost handhaafde volgend seizoen in zuid / west worden ingedeeld.

Voor een plaats in de zuidelijke / westelijke Eerste Divisie speelt in Stamproy thuisploeg Stravoc tegen Havoc en Armixtos.  Stravoc stelde de p/d plaats veilig, na heel lang op één van de twee degradatieplaatsen te hebben gestaan in deze divisie. Met een eindsprint was er net genoeg over om onder de streep weg te komen. Armixtos kwam in de Tweede Divisie C in die eindsprint net 2 puntjes tekort om kampioen Thor bij te kunnen houden / voor te kunnen blijven. Ze lagen wel 23 punten voor op nummer drie Leython. Havoc uit Haps werd tweede in de Tweede Divisie D. Achter VC Wik (6 punten verschil) en voor Next Volley Dordrecht (5 punten verschil)

In Stamproy ziet het wedstrijdschema er als volgt uit:

  • 16:00 uur Havoc vs Stravoc
  • 17:30 uur Armixtos vs Havoc
  • 19:00 uur Stravoc vs Armixtos.

Uit de Eerste Divisie B degradeerden Peelpush II en Inter Rijswijk.  Hun plaatsen werden vacant voor Thor en VC Wik. Promotie naar de Topdivisie was er voor Sliedrecht Sport II. Topdivisie degradant WSV of Veracles zal die plaats innemen.  Uiteraard is het ook mogelijk dat een ploeg die zich in zuid / west handhaafde volgend seizoen in noord / oost worden ingedeeld.

Omdat VC Sneek II, de nummer twee uit 1AD, geen opvullingswedstrijden voor de Topdivisie wil spelen, komt VollinGo, de nummer twee uit 1BD, in aanmerking voor een onverhoopt vrijgekomen plaats daarin.

gh @ Vizier op Volleybal. foto Jan van den Noort.