Vizier op volleybal

 

PD voor een plek in Eerste Divisie (m)

VoV, 17-04-2019. 6:31 uur. Aanstaande zaterdag wordt in twee driekampen bepaald welke twee mannen teams volgend jaar in de Eerste Divisie mogen uitkomen. Op basis van het winnen van de p/d wedstrijden, die worden gehouden in Reuver en Oostzaan.

Hovoc, dat als tiende eindigde in de Eerste Divisie A, is de gastheer voor Bovo Aalten en HHB Coaching. Hovoc eindigde in punten gelijk met Olhaco, maar op basis van een slechter setquotiënt duurt het seizoen voor hen nog een wedstrijdzaterdag langer. HHB Coaching werd in 2AH tweede achter DIO Bedum H2 en voor Madjoe. Bovo wist in 2BH Apollo 8 uit Borne één puntje voor te blijven en zo de fel omvochten tweede plaats in bezit te krijgen. In deze divisie werd VoCASA H2 kampioen.

In Reuver beginnen ze al vroeg met de p/d wedstrijden:

  • 11:30 uur  Bovo vs Hovoc
  • 13:00 uur  HHC Coaching vs Bovo
  • 14:30 uur  Hovoc vs HHB Coaching.

Uit de Eerste Divisie A degradeerden Avior en Scylla, hun plaatsen zullen waarschijnlijk worden ingenomen door de kampioenen VoCASA H2 en DIO Bedum H2. Promotie naar de Topdivisie was er voor AVV Keistad en waarschijnlijk voor de studenten van USV Protos, als hun ‘promotie onderzoek’ met een positieve eindconclusie eindigt.

Het uit de Topdivisie gedegradeerde Sudosa / Desto en / of VCV Veenendaal zal de door promotie vrijgekomen plekken gaan innemen, al kan het natuurlijk heel goed zijn dat een ploeg die zich in noord / oost handhaafde volgend seizoen in zuid / west wordt ingedeeld.

Voor een plaats in de zuidelijke / westelijke Eerste Divisie spelen in Oostzaan thuisploeg Compaen, NVC en HLB van Daal / DS H2 tegen elkaar.  Compaen zag de veilige plaats in de laatste speelronde verloren gaan aan EMD – Tooling en zal zaterdag alle zeilen moeten bijzetten om te behouden wat ze hadden. Terwijl hun opponenten juist zullen gaan knokken voor die plaats in een divisie hoger.

NVC zag de titel op setquotiënt aan haar neus voorbij gaan. PDK Huizen eindigde met hetzelfde aantal punten, beide team hadden evenveel sets gewonnen, maar NVC verloor er ééntje meer. Zo werd PDK dus kampioen en NVC tweede. HLB van Daal H2 finishte tien punten achter koploper Skunk, dat na een jaar afwezigheid dus weer rechtstreeks promoveert. Van Daal / DS H2 had op het eind 18 punten voor op de nummer drie.

In Oostzaan ziet het wedstrijdschema er als volgt uit:

  • 16:30 uur HLB van Daal / DS vs Compaen
  • 17:45 uur NVC vs HLB van Daal / DS
  • 19:00 uur Compaen vs NVC.

Uit de Eerste Divisie B degradeerden Next Volley Dordrecht en VC Wik. Hun plaatsen werden dus vacant voor Skunk en PDK Huizen. Naar de Topdivisie gaan geen teams uit de Eerste Divisie B, omdat ze niet willen of niet ‘mogen’ promoveren.

gh @ Vizier op Volleybal. foto Jan van den Noort.